Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mit szoktatok énekelni,...

Ti mit szoktatok énekelni, mondókázni a babának?

Figyelt kérdés
Jöhet minden! Teljesen tanácstalan vagyok, azt sem tudom hol kezdjem.
2020. ápr. 22. 14:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Inkább énekelni szoktam:Bóbita, Micimackó, Búj Búj zöld ág, Cifra palota, Tavaszi szél. Nagy kedvence az Egy kismalac. Még mikor mi jut eszembe. Sajna sokat nem ismerek.
2020. ápr. 22. 19:17
 12/15 anonim ***** válasza:

Versek: Iciri-piciri mese, A török és a tehenek, Disznók az esőben (Mind Móricz). Ezek megvannak könyvben is, nagyon szereti őket a lányom, de ő már egyéves múlt. Tipikus vers amit mondok neki a Hóc hóc katona, a Csip-csip csóka, Kerekecske, dombocska.

Van a 100FolkCelsiusnak egy dala, a Kiváncsi Fáncsi, mostanában arra altatom, ez kicsit olyan meseszerű. Régen az A part alatt volt a sláger, azt is szerette. Mostanában gyakran enekelgetem neki a Sándor napján című dalt. Kicsit olyan versszerű nekem a Lassan jár a csigabiga is.

2020. ápr. 22. 20:59
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ajanlom a Ringato konyveket es foglalkozasokat ( jelenleg sokan online csinaljak) nagyon jok!! A 3 eves kb 80-100 dalt ismer onnan es nemcsak ilyen egyszeru dalokat. A kicsivel is 6 hetes kora ota jartunk. Most online van. Illetve megvannak a CD-k itthon meg a konyvek.
2020. ápr. 22. 21:05
 14/15 anonim ***** válasza:

Nekem most múlt 3 hónapos a fiam és hát van egyfajta ízlése 😀

Ha unatkozik:

Captain törp

Bűvös csákó

Makaróni (ez a három hupikék törpikés feldolgozás)

Dr. Bubó főcímdala

Micimackó

Ha sír:

Zorán - Mi fáj...

Varga Viktor - Lehet zöld az ég

A Titanic zenéje (szöveg nélkül)

És ha álmos:

Pokolgép dalok

Kárpátia dalok

Majka dalok

A gyerekdalokat/mondókákat kifejezetten utálja. Öltöztetésnél szoktam vele játszani a "hol a karod, hol a lábad anya nem találja" játékot, de az sem mindig tetszik neki.

2020. ápr. 25. 01:12
 15/15 anonim ***** válasza:
Nyuszi ül a fűben, A part alatt..., Cirmos cica haj, Tavaszi szél, Egy boszorka van..., Szilva hullik a fáról, Pál Kata Péter jó reggelt, Szabó Magda: Ki hol lakik :)
2020. ápr. 27. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!