Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az én babámnak miért nem...

Az én babámnak miért nem tetszik semmi?

Figyelt kérdés

Hasfájós, de el nem hiszem, hogy egész nap fájna neki.

Az éjszakákat általában végigüvölti, egyértelműen fáj a hasa. De napközben, ha fent van, akkor szintén sír. Nem jó neki a rezgős zenélős pihenő székben, a kezünkben, a kiságyban, az ágyunkon, se hason, se háton, a játszószőnyeg sem érdekli. 2 percre elvan, utána sír. 6 hetes.

2020. ápr. 22. 11:05
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Fehér zajon általában megnyugszik. Nem zavar, ha sír éjjel, mert fáj a hasa, egyértelmű jelei is vannak, igazából az érdekel, hogy nappal miért sír, mikor láthatóan nem fáj neki. Néha megnyugszik a mellkasomon, néha az sem jó.
2020. ápr. 22. 11:25
 12/24 anonim ***** válasza:
58%

Most úgy fogalmaztad meg ezt a kérdést, hogy lett egy elég negatív felhangja...a kérdésed alapján a babás egy elégedetlen kis törpe, pedig ti körbeugráljátok, vettek neki drága pénzért jatszószőnyeget meg rezgő pihenőszéket meg mindent, aztán még mindig csak a szája jár, nem bírjátok elhallgattatni, állandóan üvölt,pedig nagyon unjátok, és igazából 6 hetesen már megláthatná, hogy valamivel el kell foglalnia magát.

Csak egy kicsit gondolj bele. Neki egyetlen kommunikációs formája van: a sírás. Itt kimerült az eszközkészlete. BÁRMIT akar közölni, jelezni, felhívni magára a figyelmet, azt CSAK sírással tudja, semmi mással. Ő próbálja kommunikálni felétek, hogy valami nem jó. Fáj, kényelmetlen, baj van. Sokszor az anya melege, közelsége is sokat jelent, ezért ajánlották a hordozast. De egy kis empátiával fordulj felé kérlek, ne csak egy kis telhetetlen zsarnokot láss. Van valami kulcsa a viselkedésének, amire előbb-utóbb rá fogtok jönni, aztán pikkpakk megoldódik. Ha pedig tényleg a hasa a gond, és valóban megtesztek érte mindent, akkor az életkori sajatosság és el fog hamarosan múlni.

2020. ápr. 22. 11:26
 13/24 A kérdező kommentje:
Nagyon szeretem, ha tehetem, mindig felveszem, de kezdek elfáradni testileg és agyilag is, hogy tehetetlen vagyok.
2020. ápr. 22. 11:29
 14/24 anonim ***** válasza:
54%
6 hetesen növekedési ugrás van. Nem lehet hogy az a baj? Szopik? Igény szerint?
2020. ápr. 22. 11:46
 15/24 anonim ***** válasza:
Van cumija? Ha tápszeres, akkor is van szüksége a komfort szoptatásra, amit cumival tudsz helyettesíteni. Illetve amit más is írt, szerezzetek be egy hordozókendőt. És próbáld ki hogy az első nyekkenésre felveszed, sokkal kevesebbet fog sírni.
2020. ápr. 22. 11:48
 16/24 anonim ***** válasza:
85%
A babasírás az egyik legirritálóbb hang a világon. Sokkal hosszabbnak érzékeljük a sírás hosszát a valóságnál. Úgyhogy nézd meg, hogy tényleg egész nap bömböl (igen, mérjed stopperrel, mennyit sír), vagy csak ti érzitek soha véget nem érô bömbölésnek. Én napi összesen 3 óra sírást éreztem úgy, hogy egész nap üvölt a gyerek. Ha tényleg egész nap ordít a kicsi, annak oka van. Egy barátnôm járt úgy, hogy 2 hónapig állandóan üvöltött a baba. De ott tényleg az volt, hogy 3-4 óra ordítás után kifáradt annyira a gyerek, hogy aludt 20 percet, aztán kedte elölrôl. Az anya orvostól orvosig járt, mindenki lerázta azzal, hogy hasfájós és majd elmúlik. A nyolcadik orvos foglalkozott komolyan a problémával. Kiderült, hogy születéskor kimozdult a baba egyik csigolyája, És attól pokoli fájdalmai voltak a gyereknek. Csontkovács helyrepattintotta a csigolyát és a gyerek elhalgatott. Nem normális, hogy egész nap üvölt egy kisbaba.
2020. ápr. 22. 12:04
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is hasonló volt. Idővel kevesebbet fog sírni és valóban a 3.hónapra elmúlik. Szó szerint egyesével visszaszámoltuk párommal a napokat annyira kivoltunk már mindannyian. Volt hogy a kicsivel sírtam. Rossz hogy mindent megteszel mégsem tudsz semmit tenni. Azért a neten rengeteg tipp van próbálkozzatok hátha valami beválik( de óvatosan mert pl. volt a hajszárítós eset mikor apuka olvasta hogy azzal enyhíteni lehet a hasfájást és megégette szegény picur bőrét ) Amikor elmúlt a hasfájós időszak viszont egy azóta is rengeteget nevető,alig síró gyerek lett belőle,viccelődtünk is párommal hogy kisírta magát egy életre😀
2020. ápr. 22. 12:16
 18/24 anonim ***** válasza:

Ez jó amit az utolsó írt. Az én szombszédon lányának sérve volt azért sírt egész nap. Ki kell deríteni hogy tényleg egész nap sír, vagy túlreagálod.

Amúgy ennyi idősen az én babám is sokat sírt, aztán ez valamit javult, de ő is tipikusan az az elégedetlen baba. Mára ez nem sírás, hanem hiszti de azért könnyebb mint az elején. A játszószőnyeg igazából olyan 5-6 hónapos korától érdekelte.

2020. ápr. 22. 12:17
 19/24 anonim ***** válasza:

Fiú? Azoknak éretlenebb az idegrendszere.

Nekünk a hajszárító vált be a legjobban. Csak nem folyamatosan rá kell irányítani. Hanem csak odafújsz, elveszed. Ezt ismételgetve. Lányom imádta. Sokszor ha bekapcsoltam, már elhallgatott :)

2020. ápr. 22. 13:27
 20/24 A kérdező kommentje:
Kisfiú. Császár volt, úgyhogy nem hiszem, hogy eltört volna valamilye. Tényleg majdnem egész nap sír. Éjszaka 4-6 órát üvölt, aztán alszik 3-4 órát. Felkel, eszik, sírdogál, ringatjuk, simizzük, tornáztatjuk, aztán megint evés, sírás, stb néha kidől evés után, akkor alszik 1-3 órát. Voltunk vele orvosnál az imént, azt mondta, nem beteg, megint kapott új tápszert. Bízunk benne, hogy 3-4 hónapos korában jobb lesz. Kitartunk, már 1 hónapon túl vagyunk. Ma kapott babafészket is, hátha nyugodtabban alszik benne, bár általában magamon altatom mostanában.
2020. ápr. 22. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!