Az én babámnak miért nem tetszik semmi?
Hasfájós, de el nem hiszem, hogy egész nap fájna neki.
Az éjszakákat általában végigüvölti, egyértelműen fáj a hasa. De napközben, ha fent van, akkor szintén sír. Nem jó neki a rezgős zenélős pihenő székben, a kezünkben, a kiságyban, az ágyunkon, se hason, se háton, a játszószőnyeg sem érdekli. 2 percre elvan, utána sír. 6 hetes.
Most úgy fogalmaztad meg ezt a kérdést, hogy lett egy elég negatív felhangja...a kérdésed alapján a babás egy elégedetlen kis törpe, pedig ti körbeugráljátok, vettek neki drága pénzért jatszószőnyeget meg rezgő pihenőszéket meg mindent, aztán még mindig csak a szája jár, nem bírjátok elhallgattatni, állandóan üvölt,pedig nagyon unjátok, és igazából 6 hetesen már megláthatná, hogy valamivel el kell foglalnia magát.
Csak egy kicsit gondolj bele. Neki egyetlen kommunikációs formája van: a sírás. Itt kimerült az eszközkészlete. BÁRMIT akar közölni, jelezni, felhívni magára a figyelmet, azt CSAK sírással tudja, semmi mással. Ő próbálja kommunikálni felétek, hogy valami nem jó. Fáj, kényelmetlen, baj van. Sokszor az anya melege, közelsége is sokat jelent, ezért ajánlották a hordozast. De egy kis empátiával fordulj felé kérlek, ne csak egy kis telhetetlen zsarnokot láss. Van valami kulcsa a viselkedésének, amire előbb-utóbb rá fogtok jönni, aztán pikkpakk megoldódik. Ha pedig tényleg a hasa a gond, és valóban megtesztek érte mindent, akkor az életkori sajatosság és el fog hamarosan múlni.
Ez jó amit az utolsó írt. Az én szombszédon lányának sérve volt azért sírt egész nap. Ki kell deríteni hogy tényleg egész nap sír, vagy túlreagálod.
Amúgy ennyi idősen az én babám is sokat sírt, aztán ez valamit javult, de ő is tipikusan az az elégedetlen baba. Mára ez nem sírás, hanem hiszti de azért könnyebb mint az elején. A játszószőnyeg igazából olyan 5-6 hónapos korától érdekelte.
Fiú? Azoknak éretlenebb az idegrendszere.
Nekünk a hajszárító vált be a legjobban. Csak nem folyamatosan rá kell irányítani. Hanem csak odafújsz, elveszed. Ezt ismételgetve. Lányom imádta. Sokszor ha bekapcsoltam, már elhallgatott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!