Mit tud a 7-8 hónapos babátok?
Az én babám a 8. hónap legelején van, forogva közlekedik, illetve háton "ugrik" :-D
Vagyis löki magát felfelé.
Körbemenni hason is és háton is tud, de nem kúszik, nem mászik.
8-as vagyok. Azt kifelejtettem, hogy tud tapsolni. A pápá még nem megy, de a tapsi nagyon tetszik neki.
Állásból szépen vissza tud ülni.
Most lesz 8 hónapos a lányom... Forogni nagyon szépen forog... És hát talán kúszik... Vagyis inkább pattog... Maga alá szedi a lábait négykézláb aztán dob egy hasast előre...😂
És pár napja próbálkozik az üléssel...😀 de egy kézzel még tartja magát... 🙂
Köszönöm a sok választ!
Nincs stressz, egyszerűen csak első baba, ráérek, egész nap csak nézem, h milyen tökéletes es milyen szépen fejlődik.
Nagyon érdekes ez a dolog.
Pár hónapja abból a kis hajlékony rongybabából el sem tudtam volna képzelni, h valamikor ilyen pörgő-forgó lesz :)
Nagyon jókedvű baba, egész nap csak kacarászik, mosolyog, sikongat.
Szimplán érdekességképp tettem fel a kérdést.
Amilyen nehéz volt pár hónapja elképzelni, h így forog, most azt is nehéz, ahogy többen írják, h ennyi idősen lépked. Mondjuk még csak most töltötte a 7-et, de el nem tudom képzelni, h még a kis görbe lábaival felállna. 😃
#3: köszönöm! :)
#4: nem érzem magam rosszul ettől :) attól függetlenül, h úgy mászott, mint a villám nekem elképzelhetetlen, dehát miért mondanál valótlant :)
#5: nem aggódom köszönöm, nem áll fel és nem is kúszik azt hiszem, bár már elbizonytalanodtam, h mit nevezünk annak, pörög-forog nagyon gyorsan, háton ugrik úgy mozog. De a kezével nem húzza magát, amit én kúszásnak neveznék azt nem csinálja. (Nem is bánom, arról nekem mindig egy sebesült katona jut eszembe)
Viszont a mászást már nagyon várom!:)
#8: villámmászó anyukája már kommenteltél egyszer :D
#7: nem gondolom h el van maradva 🤬 miért kell egyből ezt?!?!
Elmúlt már 8 hónapos? Mert ha igen, akkor az enyém is a tiéd között egy hónap van, ami ebben a korban nagyon sok.
El tudom képzelni, h akkor már lépegetni fog az enyém is.
Olyan sok minden történik egy hét alatt is! :)
#8: 😮😮😮 hihetetlen h 7 hónaposan feláll és lépeget.
Mondjuk hallottam, h szamít, h ha járókában vagy kiságyban van sokat, ott fel tudja magát húzni. Nálunk járóka nincs, kiságy csak alváshoz. Egész nap a nappaliban a szőnyegen játszunk.
#10: köszönöm a részletgazdag választ! Ezt vmelyik könyvből másoltad ki? Óriási 😃 ez h jutott eszedbe, ennyi minden te jó ég 😃
#11: na a villámanyuka , nyugi a pápá is menni fog nemsokára 😇
#12; igen pattog, ez az! Nekem ezt csinálja háton! De érdekes, neked meg hason pattog 😃
Nem tudom, h ki pontoz le, én mindenkit zöldelltem!
A 8 hónaposoktól kérdezném!
Van szepa szorongas?
Kivétel nélkül az összes könyv azt írja, h 8 hónaposan kezdődik.
Tényleg igaz?
8 hónapos:
Mindkét szülőt ismeri, tudja, kiről van szó.
Kéttagú szavakat ismételget: ala, aja, ama, buba.
Tárgyakat kézből kézbe ad, utánoz.
Kapaszkodva vagy kezében tartva valamit feláll.
Jól kúszik
A tárgyakat eléri, húzza.
Állásba felhúzza magát.
A tárgyakat az ujjaival (mutató- és hüvelykujjával) megfogja.
A gesztusokat érti és mutatja is.
71%-os, most akkor 7, vagy 8 hónapos a babád?
Tenyleg könyvből írod ezt?
Ott olvasni ilyeneket ne maarrr 😁
#3 as
Hat nem tudom hogy ez szeparacios szorongás de ha valamelyikünk elmegy a látóterből hiába foglalja le a játék akkor egyből jön utánunk, de van h közben sír is van h nem. Ha pihenő székben van akkor annyira nem zavarja ha nem lát akkor játszik, de ez függ h éhes e már vagy álmos e.
Enni nem lehet előtte, jön és kiabál aztán meg hisztizik amíg nem kap.
Persze csak abból kap amit ehet már.ha meghallja h nyitjuk a vizet a kádba már iszkol be a fürdőbe mert tudja h az a pancsi lesz.
Legtöbb játéka a felállás, mindent megrág, fiókokat kihúzza, ütögeti vagy dobálja a játékokat. Oldalt fekszik könyökén tamaszkodva a játékot a háta mögé dobja és gyorsan átfordul a másik oldalra és megint háta mögé dobja 😂 a guruló játékok pl van egy kulacs ami csak az ővé azt utogeti elgurul, nézi aztán utána megy és is tovább. Ha olvasok neki ilyen kis gumi könyvből akkor megfogja és mintha ő is olvasná, gagyog vagy sikongat 😁minden logót rág 😂gatya madzag, tépözár a játékokon, címkéket imádja piszkálni is meg rágni is. Baba tükörbe szokott dumálni meg rágni közben 😂szóval leginkább mindent rág.
4 felső 2 alsó foga van.
Ha nem engedek neki valamit pl a sütőhöz nem mehet, akkor hiszti és képes 20 x is visszamenni lendületből ahogy odébb lerakom, fordul és kilő mint egy rakéta és közbe hiszitizik 😁😁
#3#18 as vagyok
Ő is keresi az eldugott dolgokat de leginkább azokat amiket nem kaphat meg.
Ha kézben van és apa a hátam mögött áll és egyik vállán fölött néz akkor odanéz keresi, utána vált a másik oldalra egyből mint a villám odanéz ott is keresi és persze közben élvezi a játékot 😁van amikor megáll úgy h ne lássa őt akkor mind 2 oldalon keresi 😁😁
Idegenektől és idegen helyektől fel.Bevásárlásnál nem(nem hozza beszélnek szerintem azért) de ha feloldódik akkor minden ok. Kb 30 perc minimum.
Amikor apa hazaér mindegy milyen hiszti közben egyből abbamarad, mászik hozzá, felkéreckedik, nevet neki, egyből mondja a magáét de ezt már rég óta csinálja (mármint h megismeri és örül neki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!