Mikor lesz könnyebb a tipikus "többemberes" babával?
6 éves az enyém, egyévesen lett könnyebb, akkor nem kelt minden éjjel ordítva. Aztán úgy 4.5 éves kora óta határozottan javult. Több gyerekem van, de ő a legakaratosabb. Nagyon sok energiában van hogy ne csak egész nap játsszon, mesét nézzen hanem kötelező feladatokat is csináljon. Némi házimunkát is, és színezést vagy ami fejleszti.
Én is csatlakozom hogy akkor lesz könnyebb ha elköltözik.
Kisfiam nagyon hasonló, ő 15 hónapos és még mindig itt tartunk. Néha talán nehezebb is, mert mintha egyre akaratosabb lenne. Amúgy szerintem okos, mindent megért, ezerféle utasitast is megcsinál. Szava még nem nagyon van, neha probaljuk tanitgatni erre arra, de sokszor ehhez nincs türelme. Én úgy érzem hogy alapvetően az is baj hogy nem értjük sokszor amit akar es abból fakad a hiszti, na meg ha nem engedünk az akaratának. Talán már ha beszélni fog és nem csak mutogatni akkor könnyebb lesz, én ebben bízom.
Ő mondjuk nappal kb 2-3 órát alszik (de nagyrészt velem), éjjelt régóta átalussza. Ezzel nincs gond. De ha egyedül vagyok vele akkor semmit se lehet tőle csinálni, mert vagy nagyon igényli a figyelmet, vagy ha muszaj a dolgomat tennem akkor biztos olyanba fog bele amit nagyon nem szabad.. amugy jatekait már nagyon kiismerte es unja is őket, nekünk a kert az áldás most. Mindennap legalább 2x 1-1,5 órát van kint. De ott is csupa “rosszat” csinal hiába kerjuk szepen, hangosan, mergesen hogy azt ne tegye. És még mindig nagyon sok mindent a szájába vesz, mostmár főleg kint (1 percre se vehetem le róla a szemem). És a legtöbb dolog csak 2-5 nagyon max 10 percre foglalja le.
Én félek is picit azoktól a dolgoktól amit valami korábban írt, figyelemzavar, adhd, szenzorosság, autizmus. Csak imádkozni tudok érte hogy ne legyen érintett semmiben sem.
Sokszor érzem hogy na vele aztán borzasztó nehéz és baromi fárasztó. Már picinek is nagyon nagyon hasfájós volt. Ha nem lett volna a babakocsi, hordozókendő, akkor tuti egész nap üvöltött volna. Amúgy tényleg nagyon okos, barátságos, vicces kisfiú.. de mellette égedelem rosszaság, dacos, akaratos és nagyon aktív.
Nálunk tervben van a tesó, már az év második felétől akartunk próbálkozni. De a fiam természete és egyébként a koronavírus miatt is biztosan toljuk a dolgot fél-1 évet tuti. Aztàn a többi már nem rajtunk múlik. Félek tőle már most hogy az oviban nagyon rossz lesz, stb..
De remelem hogy javulni fog addigra és utana is folyamarosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!