Mit lehet ilyenkor tenni? Kisfiam rá sem akar nézni a
bilire.
Figyelt kérdés
21 hónapos kisfiamnak eddig jó móka volt ruhástól ráülni a bilire, magától is hozta néha és csak úgy ráült. Aztán pár hete próbálkoztam. Amikor wcre mentem ő is leült velem szemben meztelen popóval a bilire. Persze nem jött semmi de megdícsértem és mondtam majd legközelebb. Néhány nap múlva eljutottunk odáig, hogy amikor már kakil, tehát nem előtte- szól hogy kaki. Akkor megdícsérem, hogy szólt és kicseréljük a pelust. Majd 5 napra elment nagymamához ( a férjem édesanyjához), aki úgy hozta haza, hogy " pisilt is és kakilt is a bilibe" A bilit ő vette a megkérdezésem nélkül, hogy majd ő megpróbálja szobatisztaságra nevelni. Amióta itthon van a kisfiam és rá próbálom ültetni a bilire, sírva fakad. Nem tudom hogy mi történhetett, de úgy tűnik sikerült jól elrettenteni a bilitől. Vagy mégsem?
2010. júl. 27. 15:48
1/8 anonim válasza:
Beszélj a nagyival hogyna cisánlta,mert otthon nem akarja. Csak szépen. valószinű mindig rá kellett ülnie amiko nagyi látta, ohgy jön vslmai ezért utálja
2010. júl. 27. 15:51
2/8 A kérdező kommentje:
Ja és még annyi, hogy mindkét nagymama azzal csesztet, hogy az ő gyerekei vagyis a férjem és én ilyenkor már rég szobatiszták voltak. Szerintem meg nincsen lemaradva semmiről. Szépen haladtunk, igaz tyúklépésben de a gyermekem saját tempójában.
2010. júl. 27. 15:58
3/8 anonim válasza:
Ne erőltesd semmiképp,pár nap múlva újra próbálhatod.21-hónaposan még nem feltétlenül érett rá(persze van kivétel)ilyenkor egyik napról a másikra is változhat a helyzet.A nagymamát azért kérdezd meg mi/hogy volt pontosan!Te pedig ugyanolyan türelemmel csináld mint eddig,véleményem szerint jól!Egyébként mi is itt tartunk még "csak",a kisfiúnkal(23hó)ismerkedik a bilivel :)
2010. júl. 27. 16:01
4/8 anonim válasza:
Pffff hát én is úgy gondolom, a maminak sikerült a fiaddal megutáltatnia a bilit. Szerintem amit most tehetsz az az, hogy egy ideig, 1-2 hétig talán ne is említsd neki a bilit. Aztán kezdjétek újra. Vagy lehet nem is a bilivel, hanem a WC vel próbálkozz, hátha. Ez komoly dolog, kár hogy így alakult, mert lehet csak nagyon nehezen tudod helyre hozni. Szerintem amúgy egyáltalán nem vagytok elkésve semmivel. A cseszegetéssel meg próbálj ne foglalkozni. A gyereknek kell hozzá megérni, bárki is hiába akarja, ha ő nem érett rá. Hát.... sok sikert nektek!!
4 éves nagylány, 2 éves kissrác, 1 hetes kiscsaj anyukájuk
2010. júl. 27. 16:04
5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenki reagálását. Megpróbálok beszélni a nagymamával. A 2 éves kisfiú és az 1 hetes kislány anyukájától kérdezném, hogy a 2 éves fiú használja a bilit? Nálunk is van tesó, 4 hónapos kislány és hát mellette igen nehéz folyton ugrálni a bilivel ( ha pl szoptatom vagy pelenkázom, konkrétan lehetetlen). Te ezt hogy oldod meg? Gratulálok a picibabához!
2010. júl. 27. 16:24
6/8 anonim válasza:
Igen, használgatjuk a bilit, bár elég változó. Nekünk inkább csak a pisilés megy bele, a kaki az nagyon ritkán. Egyik nap pl egész nap bilibe pisilt, szól mindig, most második napja pedig nem is szól, pedig kérdezgetem, azt mondja nem, így nem is erőltetem, mondjuk soha nem is erőltettük neki. Nekem annyiból könnyebb, hogy anyával lakunk, s ha én éppen nem tudok segíteni neki, akkor ő segít, mondjuk apa is sűrűn itthon van.
Köszönöm a gratulációt, és mégegyszer sok sikert és türelmet a bilizéshez!!
2010. júl. 27. 17:21
7/8 anonim válasza:
Nem vagytok lekésve semmiről és NEM SZABAD ERŐLTETNI! A nagymama miért szól bele ilyen dolgokba?! Nem az ő gyereke. Velem ilyen történne én biztos elküldeném melegebb éghajlatra az anyámat (szerencsére nem csinál hasonló dolgokat)vagy a páromét.
2010. júl. 27. 17:33
8/8 anonim válasza:
Régen divat volt sokáig ültetni a gyereket a bilin,h produkáljon valamit,lehet,h a nagyi nem engedte esetleg felkelni amíg nem pisilt/kakilt bele.
Szűkítőt próbáltátok?Az én gyerekeim nem biliztek,nem is volt,rögtön a vécén kezdtek.Egyébként én nem erőltetném,még nincs lekésve semmiről,hagyd kicsit megnyugodni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!