Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan, aki megbánta a...

Van olyan, aki megbánta a névválasztást?

Figyelt kérdés

Kitaláltuk a nevet (Olívia), gyönyörű, mindenkinek tetszik, hozzánk is illik, papíron minden szuper, mégis bizonytalankodom, hogy valóban jó döntés-e. Részemről kicsit inkább belenyugvás ez a névválasztás, mert szép név, persze, a férjemnek meg ez a kedvenc neve az összes korábban felmerült lehetőségből, meg én ráuntam ezen agyalni folyamatosan, de valahogy nem érzem az igazinak. Viszont nem tudok alternatívát mondani, amit az "igazinak" éreznék.

Attól félek, hogy elnevezzük így a gyereket, és aztán én meg, a saját anyja nem fogom szeretni a nevét, és sosem úgy szólítom, és emiatt neki lesz valami hátránya (mittudomén, nehezebben tanulja meg, vagy nem érzi majd magáénak, vagy tudomisén). Tudom, ez olyan butaság, meg persze, legyen ez a legnagyobb bajunk az életben, de azért mégis zavar, hogy nem tudom igazán elkötelezni magam a név mellett, és kicsit erőltetett mosollyal mondom, amikor kérdezik, hogy végül hogy fogjuk elnevezni.

Közületek volt már olyan, aki így nevezte el a kisbabáját? Vagy bármilyen okból megbánta végül a névválasztást?

2020. ápr. 16. 15:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi 3 éve tudtuk ha lányunk lesz mi lesz a neve.Ez az egyetlen egy név volt ami mindkettőnknek tetszett.Szerintem ha mulik az idő és kevésbé fog tetszeni a név,addigra megszokod.Szoval kár ezen agyalni.
2020. ápr. 16. 18:33
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
én is így voltam mint te, tetszett a név végig, de ott volt a kisördög. Meg is kapta a kislány a nevet, sokáig csak babáztam, valahogy inkább Baba volt, mint Móni vagy Saci. De kb 1 évesen már el se tudtam volna képzelni, hogy más neve legyen
2020. ápr. 16. 20:40
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk meg lett a szuper név. Szeretem is nagyon. Mégis 10-bol 9-szer kincsemnek szólítom. 😀
2020. ápr. 16. 23:59
 14/14 anonim ***** válasza:
Becézd! Pl.: Livi, Oli, Vivi, Via
2020. szept. 5. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!