Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor fejezi be ezt végre?...

Mikor fejezi be ezt végre? Nem bírom idegekkel!

Figyelt kérdés
7,5 hónapos kislányom az utóbbi 2 hétben minden egyes etetésnél kiüti a kezemből a kajával teli kanalat, összevissza csapkod, a száját nem hajlandó nyitni, úgy kell beleimádkozni a kaját! Az agyam egyszerűen már kuka, minden etetéstől már előre idegösszeroppanást kapok, mert az egész gyerek, én, az etetőszék, és a körülöttünk lévő 2 méteres körzet csupa kaja! 4 hónapos korától hozzátáplált, szóval az kizárva, hogy meg kell tanulnia, mert 7 hónapos koráig szépen evett! Miért csinálja ezt? Mi baja? Már próbáltam mesét kapcsolni, mondókázni, kanalat adni a kezébe, de semmi haszna!
2020. ápr. 16. 08:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem is az van, hogy nem éhes, és rájött, hogy akkor tudja szabotálni is a kajálást. Várjátok meg, hogy éhes legyen. Lehet, hogy kicsit át kell gondolni, alakítani a napirendet.
2020. ápr. 16. 10:28
 12/17 anonim ***** válasza:
87%

És ha darabos kaját kapna?

Gondolom már be van vezetve pár dolog. Kaphatna egyben zöldségfasirt szerű ételeket, babacsintát, rizs golyó stb.

Valószínűleg ő akar enni.

Az én lányom tegnap volt 8 hónapos. Ő is belenyúl a tányérba ha nem figyelek, kanalat is megfogja. Aztán persze a püré kezével mindent csinál és 1 percig nézi hogy mi az az ujján. 😁

Ő elfogadja a darabosat is, így kiélheti hogy saját magának rakja a szájába. Persze a fele a földön köt ki, de máshogy nem tanulja meg.

Ez egy ilyen időszak. Én nem idegesitem magam.

2020. ápr. 16. 10:48
 13/17 anonim ***** válasza:

Nyugi, még egy jó ideig tiszta kaja lesz minden. Nálunk is olyan 7-8 hónaposan kezdődött, jó ideig idegeskedtem rajta mint te. De bevettem a lesz.rom tablettát.

Az én lányom 1 éves korától csak úgy hajlandó enni ha egyedül ehet. Na képzelheted hogy nézett ki az ebédlő minden evés után, de tudtam hogy hagynom kell gyakorolni másképp nem tanulja meg. 2 hét után gyönyörűen evett egyedül hol kézzel hol kanállal de még villával is. Most másfél éves kb egy hete megint elkezdte szétdobálni de már nagyobb ugye így megmondtam hogy amíg össze nem szedi nem fogunk játszani, en ráérek. Azóta nem olyan jó buli szétdobálni 😃

2020. ápr. 16. 13:49
 14/17 anonim ***** válasza:
42%

Ne hagyd enni, csak rájött hogy tud ilyet.

Az én fiam a játékokkal is csapkod, hát a tányért meg a kanalat miért ne ?. Sőt van amikor tudom h direkt csinálja a kis rosszcsont

2020. ápr. 16. 14:28
 15/17 anonim ***** válasza:
42%
Ne hagyd enni = ne hogy ne adj enni akart lenni csak elírtam
2020. ápr. 16. 14:28
 16/17 anonim ***** válasza:

Ja, ez a ne adj neki enni...

Konkrétan egy gyerek nem fog évekig szépen enni. Meg kell tanítani rá, mint sokminden másra is.

Nem azzal, hogy akkor ne egyen 4 óráig.

2020. ápr. 16. 17:06
 17/17 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a normalis valaszokat, kiveve a tomkodos kedvesnek!😄 hat akkor ugy latszik marad az, hogy tenyleg meg kell tanulnom valahogyan leszarni es elengedni ezt a dolgot, csak kar, hogy megszoktatta velem hogy olyan szepen evett most meg elromlik itt nekem, tenyleg marha idegesito, na mindegy tuleljuk!😁 ment mindenkinek a zold kez!
2020. ápr. 19. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!