Az elsö baba után mennyi időre jött a második? Akiknek kevés a korkülönbség nem nehéz "feladat"? Mesélnétek róla?
Barátnőméknél a nagy hamarosan két éves, a kicsi még csak 1 hónapos. Azt mondja az a nehéz (eddig), hogy a nagynak meg kell valahogy magyarázni, hogy a kicsit nem szabad szorongatni, ráncigálni,... Ráadásul a nagyobb most elég hisztis.
Nálunk 2 év és 3 hónap lesz (kb). Én is kíváncsian várom, hogy hogyan boldogulunk majd!
Nehéz két kicsivel, persze gyerekfüggő ez is. Nálunk 21 hónap van köztük, 2 fiú. A nagyobb tiszta elevenség, vele babaként is nehéz volt, a pici meg egy kisangyal. Így azért könnyebb, hogy legalább az egyik nyugodtabb, türelmesebb.
De akármilyen nehéz is, szerintem mindenképp megéri, hogy ilyen kicsi legyen a korkülönbség.
Nálunk 16 hónap a két gyerek között a különbség. Nehéz nekem a terhesség első három hónapja volt, mert a bébiétel szagától mindig rosszul lettem. Úgyhogy minden etetés szörnyű volt. A következő nehézség az volt, mikor a délelőtti játszóterezést össze kellett hozni úgy, hogy a nagyobbik még kétszer aludt napközben, közben a kicsi csak evett-aludt és találni olyan időszakot amikor a kicsivel evés után voltunk, de a nagy még nem akart aludni. A harmadik nehézség amikor a kicsi is szeretne a játszótéren sétálgatni, de egyedül nem megy neki, a nagyot meg hintáztatni kellene, vagy homokozni szeretne.
Most a nagy 4 lesz ősszel a kicsi meg 2 és fél éves és imádnak együtt játszani, jó hogy ilyen kicsi a korkülönbség.
Nem vészes az eleje sem, csak kellő humor kell hozzá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!