Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy altatjátok el nappal a...

Hogy altatjátok el nappal a babátokat?

Figyelt kérdés
Az én drága nagy fiam nem valami nagy alvó és mivel eslő gyerek nemigen van tapasztalatom mihez kezdejk.Ma holnap fél éves lesz és ez egyre nagyobb gond hogy nem birom az alvásra rávenni akár milyen fáradt is!Adjatok ötleteket!
2008. nov. 21. 19:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én relaxiációs zenét teszek be neki. Nem megyek ki a szobából, amíg el nem aludt, mert akkor sír. Simogatom a fejét, arcát, amíg le nem csukja a kis szemét. Van, hogy fél óráig is eltart, de nálunk működik.
2008. nov. 21. 19:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Az én fiam 7 hónapos, ő se egy nagy alvó nappal, így nappal szopi közben szundikál, vagy a babahordozóba teszem és fel van akasztva hintának és abban ringatom el.
2008. nov. 21. 20:31
 3/9 anonim ***** válasza:

2.válaszoló

hogy akasztottátok fel a hordozót?

2008. nov. 21. 20:58
 4/9 anonim ***** válasza:
az enyém cicin alszik s igy legalább én is hunyok egy orácskát vele együtt:)
2008. nov. 21. 21:11
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem két lényeges dolog van

Az egyik, hogy a baba legyen valóban álmos

a másik, hogy legyen állandó az altatás-értem ez alatt, hogy mindig ugyanakkor, és méginkább ugyanúgy legyen altatva a baba.

Én ha látom, hogy álmosodik, még játszom vele kicsit, forgolódunk, tornázunk, énekelünk, és ha már tényleg álmos, akkor altatom. Beteszem a megszokott babazenét, kicsit felveszem, ringatom, aztán leteszem az ágyba és otthagyom. Ha nyöszög, odamegyek, megsimizem, és hagyom, elalszik:-)

Igaz, idő volt, mire erre rászoktunk, sokáig csak cicin aludt el, de most már megy.

A lényeg a rendszerességen és tudatosságon van. A baba az altatás módját szokja meg leginkább.

2008. nov. 21. 21:24
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám 6 hós,és 2 hete nem hagyja,h altassam,elaltatja magát.Amint dörzsöli a szemét viszem az ágyába-nappal utazóágyban van,éjszaka az emeleten a saját szobájában a kiságyában-betakarom,szájába adom a cumit,picit ölelgetem és elmondom,h most aludni kell,de amint "szól" itt leszek.És kimegyek.általában 1x szokott csak "szólni",akkor adok neki inni és megint kijövök.Kb.10-15 perc alatt elalszik.Este is elaltatja magát,de akkor szinte soha nem kell inni adnom neki vagy visszamenni hozzá.Szerencsés vagyok...és ő már a 2.babám.Igaz,az elsővel se voltak nehézségeink,nagyon simulékony baba volt.Kitartás!!!
2008. nov. 21. 23:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Babakocsiban nem alszik el? Ha nagyon fáradt volt a fiam, ott mindig elaludt.
2008. nov. 22. 09:08
 8/9 anonim ***** válasza:
A 10 hónapos lányom nappal csak babakocsiban alszik el.az is max.1 óra.
2008. nov. 22. 12:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Az én babán lassan 4 hós.Vagy a babakocsiban alszik el kinn,vagy benn pedig amikor almos beleteszem a kiságyába felhuzom a zenélőkéét,a párnikának forditja a fejét és lassan elalszik(az esetek 90százalékában):)
2008. nov. 22. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!