16hónapos kisfiatok miket mond/csinál már?
16 hónapos kisfiúk. A beszéd nem az erősségük, néhány szavuk van: mama, anya, apa, baba, szisz (cica), tátá (ha megyünk vhova), nyam-nyam (ez az evés), gyere.
Egymásba rakosgatható játékkal szépen játszanak, szeretnek könyvet lapozgatni, műanyag dolgokat pakolgatni, jönni-menni, homokozni.
Még én etetem őket, most próbálkozunk a pohárból ivással. Mindent megesznek, kivéve a tök- és krumplifőzeléket. Minden gyümölcsöt szeretnek.
A nadrágot föl tudják venni egyedül (ülve felhúzzák a lábukra).
Lépcsőn fölfelé szépen másznak. (14 és 15 hónaposan indultak el, így ennek a lépcsőzésnek nagyon örülök)
Megértetik magukat, ha kérek tőlük vmit, megteszik( add ide, tedd oda, kérem, gyere, stb)Szeretnek a bevásárlókocsiban ülve nézelődni, autóval utazni, de a babakocsiban max 1 órát bírnak ki.
Alvásukkal nincs gond, 2 hónapos koruk óta átalusszák az éjszakát, most már este 8-tól reggel 8-ig alszanak. Ahogy elnézem, a pelus még maradni fog egy ideig, talán jövőre megpróbáljuk majd.
Szeretnek együtt birkózni, puszit adnak, napközben odajönnek hozzám, átölelnek. Amitől persze elolvadok :)
Fogaik: 7 és 12.
Nagyjából ennyi, kiváncsi vagyok a többi anyuka válaszára is. Lehet, hogy 1 kicsit le vannak maradva, nem könnyű egyszerre ugyanúgy foglalkozni 2 gyerekkel.
sziasztok!
Nekem 16 hónapos lesz most. Kb ezeket mondja: apa, anya,mama, papa,bette (Betti nővére), enni, menni, alma, ajtó, autó, hamm. Még nem bilizik de ha kérdezem hogy hol a kaki és pisi mutatja és ha kakil azonnal szól és mutat. Szereti hozni a bilit de nem pisilt még bele. Egyedül eszik de a fele mellémegy. Szeret lapozgatni könyvet, a toma (thomas) ezt is mondja. Játszótért homokozik, integet, ha megkérem felemeli a karját megmosakszik egyedül pl hasa, alsó részek, lábak. Fogat mos most 12 van neki. Fürdeni már 13 hónapos kora óta fürdik de ez a nagyobb lányom miatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!