Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Pontosan mit csináltok pelenká...

Pontosan mit csináltok pelenkázáskor, és milyen termékeket használtok hozzá?

Figyelt kérdés

Most várjuk az első babánkat, semmiben nincs tapasztalatom.

Írjátok le kérlek, ti hogyan teszitek a gyermeketeket tisztába, és milyen termékeknek kell ehhez otthon lenniük.

Ha csak pisi van? És ha kaki?

2020. márc. 28. 14:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
42%
Popsi törlő sudocrem, alap :) pelenkából dm-es pelenka :)
2020. márc. 28. 14:16
 2/16 A kérdező kommentje:
Vagyis minden esetben tisztára kell törölni őket a popsitörlővel, majd bekenni a krémmel, ha kakilt?
2020. márc. 28. 14:18
 3/16 anonim ***** válasza:
36%
Mindig be szoktam kenni a kisfiamat pisi után nem feltétlen mindig de sokszor :)
2020. márc. 28. 14:23
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Popsitörlővel megtörlöm és ra a tiszta pelenka. A krém felesleges minden alkalommal. Csak akkor használjuk, ha picit kicsipi a kaki, de az is csak fogzáskor van.
2020. márc. 28. 14:32
 5/16 A kérdező kommentje:
Popsitörlőt be lehet szerezni a Rosman-ból, Dm-ből?
2020. márc. 28. 14:35
 6/16 A kérdező kommentje:
Illetve még annyi kérdésem lenne, hogy pelenkát otthonra csak már a szülés után érdemes bevásárolni? Gondolom, különböző méretek vannak... A baba súlyától, hosszától függ a méret?
2020. márc. 28. 14:36
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Persze kivétel nélkül ott veszem 😊
2020. márc. 28. 14:36
 8/16 Horaires ***** válasza:
3%

Mi csap alatt mossuk meg a seggét, a törlőktől kipirosodik nagyon hamar a bőre, azt csak akkor használjuk, ha nem vagyunk otthon. Saját törölközője van és saját szappana, atópiás dermatitszre való. Mielőtt kiderült a dermatitisz, addig is külön szappana volt, az sima háziszappan volt. Ha épp piros a kicsi segge, sudocremmel kenem be nagyon vékonyan. Ha már csak halványan piros, akkor körömvirágos krémmel, mert a sudocrem kiszárítja hosszú távon. Ha nem piros, nem kenem semmivel. Ha nagyon kimaródik a bőre, akkor meg levegőztetem 5-10 percet néhány pelenkacserénél, mielőtt még ráraknám a tiszta pelenkát. Most 9 hónapos, mióta megszületett még nem fogyott el az első doboz sudocrem, úgyhogy popsikrémből szerintem nem érdemes feltankolni. Pamperset hasznàlunk, másfélét nem is igazán próbáltunk mert bevált ez. Illetve szerettem volna mosható pelenkát használni, de nekünk nem váltak be. Ja s pisinél, kakinál annyi a különbsèg, hogy pisinél nem mindig használok szappant, olyankor inkább csak simán vízzel leöblítem.

Ez csak a mi példánk. Minden baba bőre más.

Ne aggódj, bele fogsz jönni. :) A kórházban szinte egyáltalán nem tettem tisztába szegénykét mert szégyelltem, hogy nem tudom, hogyan kell, s nem akartam mások előtt bénázni. Nem lesz baj. Ha majd látod, hogy valami nem jó, próbálsz mást. :)

2020. márc. 28. 14:56
 9/16 anonim ***** válasza:
84%
Akkor most megkavarlak még jobban. Lehet kapni modern mosható pelenkákat is. Facebookos mosis csoportokban minden infot megtalálsz, kapsz segítséget összeállítani a kezdő készletet. Általába kellenek pelus külsők, belsők, és egy zárható fedelű vödör. Popsikrém nem kell, mert rontja a pelus nedvszívását. Mosis anyák inkább megnedvesített textilpelust használnak popsitörlőnek. Ha mégis az eldobhatónál maradsz, akkor majd kitapasztalod, nektek melyik márka válik be. Ami az egyiknek szuper, attól a másik rákvörös lesz. De általában kell pelenka, popsitörlő, popsikrém. Én vegyesen használtam mosható és eldobható pelust. Eldobhatóból azt vettem, amelyik épp akciós volt. A méretezésnél rá van írva, hogy hány kg-s gyereknek ajánlják, könnyen el lehet igazodni. Az újszülötthöz érdemes venni 1 csomag 1-es méretű pelust, meg egy pár csomag 2-est. Az 1-es méret általában kis kiszerelésű, mert tényleg hamar kinövik a csöppségek.
2020. márc. 28. 15:31
 10/16 anonim ***** válasza:
85%
Csap alatt lemossuk, nem használunk semmilyen krémet. Napközben mosható pelenka, estére eldobhatós. 4 hetes a babó.
2020. márc. 28. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!