Hogyan altassam el 6 hónapos túlpörgött babámat?
Figyelt kérdés
Eddig sem tudott magától elaludni, de amikor láttam rajta az álmosság jeleit, mentünk a kiságyba. Ott cumi a szájba, versmondás, simogatás közben előbb-utóbb szépen elaludt.
Ezen a héten viszont minden altatás kínszenvedés. Egyszerűen az ágyban is még játszani akar a végtelenségig. "Jön-megy, tesz-vesz", mosolyog rám, csak épp nem akarja letenni a fejét, nem akar aludni. Néha fél óráig is szórakozunk így, aztán egyik pillantban elkezd iszonyúan sírni és abból már nem lehet kibillenteni. Ilyenkor akármit csinálok vele (kiságyban, kezemben, énekelve, simogatva, csendben) gyakorlatilag álomba sírja magát.
Van valami jó praktikátok?
2008. nov. 21. 18:00
1/3 anonim válasza:
Én is így voltam. Azt olvastam a Suttogóban, hogy ne várd meg, hogy már nagyon álmos legyen, mert nehezebb elaltatni. Így én is letettem, amikor láttam, hogy dörgöli a szemét. Egy fél órát is eljátszott az ágyban, majd elkezdett sírni, és aztán onnantól kezdve nem volt alvás. Itt a fórumon azt írta nekem valaki, hogy ez nem jó. Várjam meg, amíg nagyon álmos lesz, akkor könnyebb. Úgy tűnik igaza volt, mert én kivárom, hogy már nagyon kilegyen. Aztán leteszem, sírdogál, de ha simogatom elalszik. Be szoktam még tenni neki egy Enya albumot, az nagyon megnyugtatja.
2/3 anonim válasza:
Úgy tűnik az én kisfiam nagyon jó alvó, vagy nagyon jól következetes voltam vele az első pillanattól kezdve. Szóval én ha látom, hogy dörgöli a szemét, igyekszem minél hamarabb lerakni a kiságyába, intek 3 pápá-t, dobok 3 puszit és becsukom az ajtót. Ő még eljátszik, aztán egyszercsak csend és alszik is. Ha meg mégis behergeli magát bemegyek hozzá, visszaadom a cumiját, megsímogatom a buksiját, közben csicsicsicsi-t mondogatok neki (ezekből mind tudja h itt az alvás ideje), van hogy ki is veszem, de gyorsan vissza is teszem (ez nem hosszú ringatást jelent..) és kész. Egyértelmű jeleink vannak, amikből tudja hogy aludni kell. Ha kialudtan ébred olyan édes és jókedvű, ő is jobban érzi magát. Én így csinálom ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!