Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez is sírni hagyásnak számít?

Ez is sírni hagyásnak számít?

Figyelt kérdés
Egy hónapos babám sokat sír, és sokszor nem tudjuk, hogy mi baja van, persze próbáljuk nyugtatni. Azt olvastam, hogy már egy ilyen pici babára is hatalmas hatással van, ha hagyják sírni, bizalmatlan lesz. Én annyira félek attól, hogy mivel nem tudjuk megoldani a problémáit, így már most elrontjuk szegényt :( nagyon sajnálom. Szerintetek ha látja és érzi hogy próbáljuk nyugtatni, akkor az nem ugyanaz, mint a sírni hagyása?
2020. márc. 23. 18:40
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Dehogy! Ne reagáld ennyire túl! Nyugiiiii :)
2020. márc. 23. 18:46
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a sírni hagyás azt jelenti, hogy hagyod sírni anélkül, hogy megpróbálnád nyugtatni. Nyugi, a te eseted nem minősül ennek :)
2020. márc. 23. 18:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a hasa fáj!Ha fel veszed vagy simogatod,akkor nem lesz baja.Sírni valóban nem szabad hagyni!
2020. márc. 23. 18:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem az! Amikor az enyém ennyi idős volt, én is állandóan ezen paráztam. Mert sírt. Sokat. Csak cicin vagy kendőben volt neki jó. Wc-re se tudtam menni meg kajálni se sírás nélkül. Folyton azon paráztam, mi lesz vele, mert hagyom sírni.

Aztán később olvastam egy cikket, ami arról szólt, hogy az számít sírni hagyásnak, ha nevelési célzattal teszed. Ha azért nem veszed fel, hogy megtanuljon elaludni, megnyugodni stb egyedül. Tehát a nevelési célzattal, szándékosan sírni hagyás az, ami káros. Ráadásul ebben benne van egy rendszeresség. Hogy állandóan hagyod sírni. Az ha eszel vagy zuhanyzol, attól nem lesz semmi baja még ha sír is.

Bárcsak előbb futottam volna bele ebbe a cikkbe :)

Egyébként ha még ráadásul próbálod is vigasztalni, akkor pláne nincs miért aggódnod!

2020. márc. 23. 19:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Hátha ez a technika beválik: [link]
2020. márc. 23. 19:14
 6/7 A kérdező kommentje:
Ismerem a videót, beválik, csak az a baj hogy utána megint rázendít. Csak a mellkasomon nyugszik meg úgy, hogy járkálok fel-alá... akkor se mindig. És akkor is csak addig tart amíg járkálok. Na majd szerdán megyünk dokihoz megkérdezem már hogy vajon nem beteg-e, bár sokat nem fog látni szerintem így kívülről. Szájpenész miatt sírhat? Lehet, hogy az van neki, de majd az orvos megmondja. Múltkor azt mondta, hogy ha a szájpadlásán vannak foltok, az a szájpenész, ez neki nincs, de tiszta fehér a nyelve.
2020. márc. 23. 20:00
 7/7 anonim ***** válasza:
3 hónapos koráig a mellkasomon volt szinte non stop. Ha letettem és egyedül volt, mindig sírt. Én felvettem és tök jól elvoltunk. Már három és fél éves, nem lett elrontva, pedig megkaptam h minek veszem fel. Én minden bizonytalan anyukának azt javaslom hallgasson az ösztöneire, ahogy ti jobban érzitek magatokat a babával az a helyes, nem amit vmikor vki feljegyzett egy könyvbe. Én nem kendőztem, de második babánál tuti beszerezném!!!
2020. márc. 24. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!