Hogy viseli/viselte a kétéves gyereketek, ha nem látott titeket (elsősorban az anyákra gondolok) 3-4 napig? Fel lehet erre készíteni?
Úgy néz ki, hogy még tartani fog a szigorú látogatási tilalom, otthon tartózkodási utasítás akkor, amikor a kistesó meg fog születni nálunk. Ebben leginkább azt sajnálom, hogy nem láthatjuk egymást a kisfiammal. Félek, hogy rossz emlékként fog nyomot hagyni benne a húga születése.
Eddig mindössze annyi jutott eszembe, hogy majd gyakran videótelefonálunk. Legszívesebben rokonokat kérnénk meg, hogy "szórakoztassák", csináljanak neki bulisabb napokat, hogy arra emlékezzen, de ugyebár vendégfogadás sem javasolt jelenleg. Állatkerttel, kirándulással készül a férjem (természetesen csak akkor, ha biztonságos ).
Van 3 testvérem, egyáltalán nem emlékszem arra hogy anyu volt-e távol tőlünk. 3 nap egyáltalán nem “traumatikus”.
Amúgy mennyi idős? A fiam 3 évesen is elvan máshol nélkülem, de mi így is “neveltük”, azaz sose voltam az a félős fajta, mindig mentünk valahova születése óta, aludt másnál nélkülünk stb.
Ugyanebben vagyok én is. Aggódtam egyébként is, de most méginkább és nem csak a fiam miatt, de jelen helyzetben nem igazán van kedvem napokig a kórházban tengődni, kvázi egészségesen. A videótelefon nekem is az egyetlen ötletem és valószínűleg az egyetlen megoldás is az otthonszülésen kívül.
Azon nem aggódom, hogy itthon az apjával meglesznek-e. Szerintem ilyenkor pont az a jó, ha minnél kevesebb dolog változik és élheti a “szürke hétköznapokat”. Legalább is az én fiamat jobban megborítaná, ha az apja elrángatná ide-oda. Az alvások, altatások, anyahiányos pillanatok problémásabbak, ismerve őt.
Attól is tartok igen, hogy nehogy a “kistesó” rovására írja ezt az egészet. Közben meg vhol azt érzem csak én vagyok bizonytalan és sokkal jobban kellene bíznom a gyerekemben és magamban.
Persze utolso, meg is fozott magara... 😅
Amugy ahogy irod kerdezo, ugy jo lesz, nem lesz traumaban!
A nagyfiam másfél éves múlt, amikor be kellett vonulnom a terhespatológiára - szüléssel együtt hat hétig voltam távol. Nem igazán hatotta meg, elvolt a családi napköziben, apjával, nagymamájával.
Ha TE nem kerítesz nagy feneket neki - pl. zokokva búcsúzós, teátrális nagyjelenet - akkor sokkal kevésbé fogja fel, hogy bármi nem megszokott történik. Pár nap az semmi.
1,5 éves volt, mikor születtek a tesoi 5 hetig alig találkoztunk (talán háromszor) én ezerszer nehezebben viseltem, mint ő.
Miután hazamentunk, azért egy darabig haragudott rám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!