Rettegek, hogy elkapjuk a koronavírust és elszakítanak a
kis csecsemő babámtól. Mit tehetek, ha ezt akarják?
Az influenzától nem rettegsz? Több áldozata van, és jobban terjed. A korona vírus sem halálosabb nála.
2020. márc. 10. 10:18
12/23 A kérdező kommentje:
Szépen együttműködsz a hatóságokkal. Ellenkező esetben börtönbüntetésig is fajulhat a dolog. Akkor meg aztán lesheted, mennyi időre szakítanak el a babádtól. Ha te tapasztalod magadon a tüneteket, értesítened kell a háziorvost, Vagy az erre fenntartott zöld számot kell hívnod. Ugyanis akkor jó eséllyel a férjed és a nagyobb gyerek is fertőzött és ők is hurcolják szét a vírust. Akkor is együtt kell működnöd, ha neked nincs tüneted, de a férjednek vagy a nagyobb gyereknek van. Ez most egy ilyen helyzet, higgadtnak és fegyelmezettnek kell maradni.
2020. márc. 10. 12:07
11, nem, mivel influenza esetén nem zárnak karanténba.
Egyébként nem értem én ezt. Elvileg enyhébb lefolyású, akkor miért kell vegyvédelmi ruhában ellátni a betegeket és városokat lezárni?
A betegségtől egyáltalán nem félek, de az intézkedésektől igen.
Számtalanszor voltam már kórházban a nagyobbal csecsemőkorától kezdve. Rettenet a kórházi ellátás szintje. Nem lesz rá kapacitás, hogy a gyerekeket a szülő segítsége nélkül ellássák, mégis ez szerepel a járványügyi vészforgatókönyvben: szülők gyerekek szeparálása.
2020. márc. 10. 12:32
Ugyanazok a tünetek, mint egy sima taknyos-köhögős-lázas akármilyen betegségnek, ami ebben az időszakban tök általános. Kíváncsi vagyok, hányan hordják ki lábon úgy, hogy nem is tudják, hogy koronavírusuk van, otthon szedve a lázcsillapítót meg a nyákoldót. Vagy most akkor mindenki rohan tesztre, aki köhög kettőt?
2020. márc. 10. 12:47
A pánikkeltős csatornák helyett olvashatnál pl hiteles oldalakat. Ahol leírják hogy az esetek 80%-ban (!) ki sem derülnek mert lábon gond nélkül kihordja egy egészséges szervezet.
Es ha mégis karanténba küldenek akkor meg a saját és családod érdekében együtt működsz a hatóságokkal amennyiben nem vagy ostoba.
2020. márc. 10. 13:21
Tegnap mondták, hogy a szülő megfelelő védelmi felszereléssel bent lehet a gyerekkel. Viszont, ha te leszel beteg, te sem szeretnéd a babádnak átadni.
2020. márc. 10. 13:41
17, hol? Szívesen megnézném.
2020. márc. 10. 14:54
19/23 A kérdező kommentje:
Tényleg. Mindenki tesztre megy majd akinek ilyen tünetei vannak? Akkor kb a fél város a rendelőben ül. Aki addig nem kapta el az ott fogja elkapni. Mégis honnan derülne ki a hatóságoknak ha valaki egy köhögéssel nem megy be önként a guillotine alá?
Inkább fejben tedd rendbe magad. Ne rettegj feleslegesen és ne nézz rémhíreket.
2020. márc. 10. 15:19
Kapcsolódó kérdések: