Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nektek könnyen ment a névadás...

Nektek könnyen ment a névadás a babának?

Figyelt kérdés

Amikor megtudtuk, hogy kislányunk lesz, elég hamar megtaláltuk azt a nevet, amiről azt hittük, hogy végül jó lesz, aztán én meghülyültem, és már nem vagyok benne biztos, hogy ezt a nevet szeretném neki adni. Mint név, szerintem továbbra is gyönyörű, de őszintén szólva nem igazán érzem azt, hogy bármelyik női név tetszik annyira, hogy nyugodt szívvel adhassam a lányomnak. Vagyis van egy csomó, de azok meg vagy a férjemnek nem tetszenek, vagy a vezetéknévhez nem passzolnak.

Nálatok ez hogy működött? Akinél volt hasonló meghülyülés nevek kapcsán, ott elmúlt, mire jött a baba? Könnyedén tudtatok nevet adni?

Bónusz kérdés- szerintetek melyik a legszebb női név, amit adnátok a kislányotoknak? :)

2020. márc. 9. 15:58
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

A fiunknál volt egy név ami mindkettőnknek tetszett, de abban maradtunk hogy nem biztos... aztán ahogy telt az idő, csak az a választott név maradt.

Amikor a fiunkkal voltam terhes, nagyon megtetszett egy lány név amit akkoriban még sosem hallottam. Úgy voltam vele ha lesz egy lányunk egyszer, csakis az lesz a neve. Végül a kistesó lány lett, és megkapta ezt a kedvenc nevet. :) Nála sokat nem variáltunk. :D De ha fiú lett volna akkor lettünk volna csak bajban, mert 2 neven problémáztunk a férjemmel.

2020. márc. 9. 20:29
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Mi is nagy bajban voltunk mert mind ketto terhessegemnel csak a 36heti uh derult ki hogy kislany elsovel hamar dulore jutottunk. A masodiknal en mar korhazban voltam mikor ki derult a hogy kislany igy apuka nezett ki 2nevet es az kozul valasztottunk egyet. Jo dontes volt a becezest kell meg szoknom mert van hogy masok nem ugy becezik mint mi
2020. márc. 9. 20:47
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét terhességemnél átnéztük külön-külön a listát, felírtuk a nekünk tetsző neveket. Aztán egyik este elővettük, felolvastuk a másiknak, rögtön kihúztuk a legtöbbet és döntöttünk is. Talán 5 percet töltöttünk ezzel. Azóta is ezek a tökéletes nevek.
2020. márc. 9. 21:01
 24/26 A kérdező kommentje:
Nálunk a listán szerepel: Olívia (férjem kedvence, ha nem problémáznék, ő ezt adná), Lívia, Júlia, Julianna, Noémi, esetleg Janka. A Kamilla is nagyon tetszik, amit az egyik válaszoló mondott, de a vezetéknév -ka végződésű, annyira nem lenne szerencsés Ka- kezdetű utónevet adni :D Az a baj, hogy szerintem mindegyik név nagyon szép, de egyik mellett sem tudom igazán elkötelezni magam. Az Olíviával az a bajom, hogy magánhangzóval kezdődik, -ka Olívia nekem annyira nem cseng szépen, ezért jött a Lívia, de az meg a férjemnek nem tetszik igazán. :(
2020. márc. 10. 07:41
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is Olívia a kedvencem. Én vagy 10 éve találtam ki, de manapság sajnos nagyon népszerű lett. Amit tényleg nagyon sajnálok, mert nem akarom, hogy a Hanna sorsára jusson és minden kislányt így hívjanak. Meg nekünk is mg-ra végződik a vezetéknevünk. Esetleg a Natália? Én azt gondoltam még helyette.
2020. márc. 10. 11:10
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is Olívia a választott ❤️ hála ég nálunk nem gyakori. Bölcsiben dolgozom, így képben vagyok mikor mi a favorit, 1 kislány sincs ezzel a névvel (még)
2020. márc. 10. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!