Ha sír a baba, mit csináljunk?
Hülye kérdésnek tűnik, de már nem tudom, hogy mit tehetnénk... 4 hós a babánk, újépítésű társasházban lakunk. 2 éve költöztünk be, első lakók vagyunk.
Alattunk egy idős hölgy lakik, aki már egy éve (mióta ideköltözött) panaszkodik, hogy mennyire lehallatszódik, ha mi sétálunk a folyosón, vagy a hálószobánkba, vagy ha engedjük a fürdőszobában a vizet. Ennyi, nem ordíttatjuk a tv-t/zenét, nincsenek nálunk házibulik, nincs egész éjszaka ugató/kaparó kutyánk. Járkálunk. Ez a problémája. Vagyis eddig ez volt... Most már az is, hogy sír a gyerek. Pedig amúgy nem egy sírós baba, lehetne ezerszer rosszabb (éjjel egyszer ébred, megetetjük és azonnal alszik is vissza). De mégis, ez már napi szintű gond, hogy a lányunk sír. Megállít emiatt a liftnél, a ház előtt, vagy akár be is csenget, hogy elmondja. Komolyan, néha közölném vele, hogy igen, tudjuk hogy sír! Ez a viselkedés sokkal frusztrálóbb, mint az, hogy egy pár hónapos gyerek néha-néha sír. Bocsi, ha sokat írtam, de nem tudom, mit csinálhatnánk.
Nekem is volt ilyen szomszedom, mikor arberletbe koltoztem. Egy hete laktam ott, egyszercsak mikor hazamentem munkabol, a kuszob elott vart egy cetli a szomszed nenitol, hogy hangosan csukogatom a konyhaszekreny ajtajat, az is athallatszik amikor leteszem a poharat, es legyek szives ne zuhanyozzak keso este vagy hajnalban, mert athallatszik a haloszobajukba... hát nem tudom, mit szolt volna akkor ha meg zenet is hallgattam volna vagy tevet neztem volna, mondhatom nem csapdosam a lakásban, egyáltalán nem voltam hangos. Az meg hogy este 11-kor zuhanyzok vagy reggel 5:45-kor mielott munkaba megyek - nehogy mar a neni szabja meg mikor mit csinalhatok.
Szerencsere a foberlomnek mikor ezt megemlitettem, mondta, ha meg egyszer lenne problema a szomszeddal, csak szoljak es megmondja neki hogy a 20-eves fiat is odakoltoztetheti, aki minden masnap bulit csap a haverokkal...
Bár azóta aztán nem volt gond - de itt jon hogy a karma visszavág - miután elkoltoztem, az újabb berlo egy kutyás holgy volt, na azt nem tudom hogy emesztettek meg a szomszedok.
Kerdezo, nehogy mar neked legyen lelkiismeret furdalasod amiatt, hogy a pici babad sir. Elhiszem hogy frusztral a helyzet, de nem erdemes ezen felhuzni magad, a babadnak egy kiegyensulyozott anyukara van szuksege. Szerintem vagy ignoralod a nenit, nem nyitsz neki ajtot, a liftben csak koszonsz aztan mosolyogsz vagy bologatsz szotlanul....vagy beszologatsz neki, amig magatol nem jon ra, hogy gáz amit csinal. Persze nem durvan, csak pl.
"jaj egesz ejjel athallatszott hogy sir a baba, aludni sem tudtam"
erre azt mondhatod:
"ugye? es kepzelje mi lesz még, ha ugrálni meg szaladgalni fog!"
vagy beszolhatsz durvan is /en mondjuk nem mernek, de ez en vagyok.../:
"milyen jó a hallása Mariska néni, pedig a maga korában a legtobben már hallókészulékre szorulnak"
Ja, es ne nyiss neki ajtót.
Off lesz kicsit.
Ne haragudjon senki, de ezt a kommentet már nem bírom szó nélkül hagyni. Egyéni véleményed, hogy egy kisbaba undorító (én ezt a jelzőt csótányra, patkányra használom), de ha így érzel, minek jössz a gyerekvállalás topicba?
Ja, te is voltál ám 4 hónapos. "Undorító" voltál?
Kérdező!
Foglalkozz a kisbabáddal, állj ki érte a nénivel és az ilyen #24-esekkel szemben is.
Boldog babázást nektek!
19%-os ugye te nem szoktál emberek közé menni? Jaaa hogy igen? Hát hogy képzeled, hogy ott zavarsz másokat egy villamoson, egy boltban, köztéren. Nem semmi vagy tényleg, szerintem zárd be magad életed végéig, mert valakit valahol tuti te is idegesítesz. Valakinek te is undorító vagy. Ja, hogy az nem baj. Mindenki tűnjön a pibe, de te ott és akkor vagy ahol akarsz, és azt csinálsz amit akarsz. Jó kis kettős mérce.
Amúgy dilidokit tudok ajánlani, meleg szívvel. Tanya helyett/mellett.
Nem annak szántam. Ha annak érezted, hát...
Egyébként én is szeretem az állatokat (jó, mondjuk a kisegereket kevésbé), nincs bajom azzal, aki szereti őket, de nézz magadba kicsit, te jöttél ide nagy hanggal kijelentve, hogy számodra undorítóak a kisbabák. Szíved joga így érezni, de akkor ki degradál kit?
Többé nem reagálok a kommentjeidre, ne offoljuk szét a kérdezőt.
És te mi jogon szidsz egy babát, aki máshogy nem tudja kifejezni még magát? Te szerinted ilyen idős korodban mit csináltál? Nem tudom hogy esne utólag, ha valaki falhoz csapott volna ezért.
Egy élőlényre sem mondjuk, hogy undorító. Komoly baj van az agyaddal. Biztos "remek" ember lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!