Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet baja attól egy 1,5...

Lehet baja attól egy 1,5 évesnek ha egyoldalúan étkezik?

Figyelt kérdés
1,5 éves a kislányom és sajnos alig van pár étel amit megeszik.reggelivel és a vacsorával vagyunk igen bajban.amit hajlandó megenni:tejfölös,vajas,kenőmájasos kenyér és a virsli.szerintem ez elég egyoldalú.az ebédekkel is elég válogatós,jóformán csak a levesek és a tészákat eszi.lehet ebből baja?már sok mindent megpróbáltam de nem akarja őket megenni ☹
2020. márc. 3. 14:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Amiket leírtál az nem egyoldalú.

Eszik tejtermékeket, kenyeret, húst, zöldséget.

A levesbe próbálj meg belecsempészni több zöldséget, a tésztás étel is lehet változatos (spenótos tészta, bolognai stb.)

2020. márc. 3. 14:39
 2/5 anonim ***** válasza:
84%
Jó anyuka vagy! Ne aggódj! Van akinek csak chipset meg édességet eszik a gyereke és szerinte ez totál jól van úgy. Mármint se főtt kaja, se szendvics.. Na ott gáz van valóban
2020. márc. 3. 14:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem ìrtad, hogy eszik-e mèg tàpszert vagy szopizik-e mèg. A tàpszerekben, tejitalokban nagyon sok vitamin van, amire szüksège van. Reggel/este pròbàlj adni neki. Az sem baj, ha ebèd utàn is iszik mèg kicsit. Nem lesz semmi baja! 😉
2020. márc. 5. 13:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Jaj az lemaradt hogy még szopizik.reggel és este meg még éjjel egyszer
2020. márc. 5. 14:03
 5/5 newsee89 ***** válasza:
100%
Unokaöcsém szerintem kb 1évig nagyon válogatós volt kiskorában.. Reggelire meg vacsorára csak ketchupos zsemlét evett. Aztán kinőtte. Kínálni kell neki minél többször, de semmi képpen sem erőltetni. Fontos az hogy a szülő is ugyan azt egye, megmutassa milyen finom az odott étel. De amúgy ha kap anyatejet még, az meg nagyon jó és tápláló, és amiket leírtál az sem túl rossz. Én most kezdtem a hozzátáplálást.. Aztán pont a minap beszélgettem anyuval, mondta hogy tesóm csak úgy evett meg egy csomó dolgot hogy azt mondta neki, hogy "nehogy megedd.." és már tömte is befele. Tudom ebbe is biztos sok atomanya belekötne.."hogy összekeveri a gyereket.. Utána nem használ a tiltás".. De igen, felnőtt azóta tesóm is.. 32éves és 2m magas egészséges, értelmes srác. :)
2020. márc. 6. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!