Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha 6 hónapos kisbabám 2...

Baj, ha 6 hónapos kisbabám 2 óránként, így összesen 8-szor étkezik?

Figyelt kérdés

5-ször szopik, 3-szor pürét kap.Eddig csak szopizott, most már 2 hete eszik gyümölcspürét és főzeléket is.

Ébredés után mindig szoptatom, aztán 2 óra múlva kapja a szilárd ételt (délelőtt gyümit, délután főzeléket, vacsira megint gyümit), aztán alszik két órát és ez így ismétlődik. Ébredés - szopi - játék - szilárd étel - alvás - ébredés - szopi - játék - szilárd étel- alvás...

2010. júl. 22. 11:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Miért lenne baj? Etesd, ahogy kéri! :-)
2010. júl. 22. 11:16
 2/9 A kérdező kommentje:

A hozzátáplálást, a püréket nem ő kéri, azt én adom :)), de elfogadja és jóízűen megeszi. Nem etetem így túl?

Vagy inkább ébredéskor adjam neki a szilárdat és egyből kínáljam meg szopival? Mert azt mondja mindenki, hogy 4-szeri étkezés a helyes...

2010. júl. 22. 11:24
 3/9 anonim ***** válasza:

ha igény szerint eteted - szoptatod akkor nem baj

lassan azonban át lehetne szoktatni a három ill. négyóránkénti cicizésre és kaphatna vizet és néha gyümilevet- cukrozatlant- étkezések között ill utánna a szoptatás kiváltásaképp..

én viszont estére mindenképp tartalmasabbat adnék mint a gyümi inkább főzeléket husival...

talán ennyi de nem vagyunk egyformák.

2010. júl. 22. 11:27
 4/9 anonim ***** válasza:

ébredéskor kis cici vagy csak szimplán folyadék kinálása

jól teszed hogy adsz főzeléket ...

négyszeri étkezés kevés még egy ilyen pici babának inkább a reggeli - tizórai- ebéd- uzsi - vacsi és közben gyümölcs ha még éhes.

szóval inkább 5-6 étkezés mint négy főétkezés..

2010. júl. 22. 11:29
 5/9 A kérdező kommentje:

Carmen 22-nek:

2 hónapos kora óta 4 óránként szopik, ezt ő alakította így, szóval a püréket iktattam most be két szoptatás közé. (bocs, ha nem volt egyértelmű a leírás)

Vizet szoktam neki kínálni óránként, de csak pár kortyot iszik. Szóval akkor ne izguljak... :)) A felnőtteknek is azt mondják, inkább több kisebb étkezés egészségesebb, mint a nagy falások...

2010. júl. 22. 11:37
 6/9 anonim ***** válasza:
igy van! ahogy jólesik
2010. júl. 22. 11:38
 7/9 A kérdező kommentje:
milyen az az "ébredéskor kis cici"? :)) Szopik, amennyit szopik, és nem keveset... :))
2010. júl. 22. 11:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Én is 5* szoptatom a 6 hónapos babámat, de még csak 1* adok neki gyümölcsöt, majd most fogjuk elkezdeni a zöldségeket kóstolni.

A mi védőnőnk azt javasolja, hogy 6 hónaposan még ne váltsunk ki egy szopit se más étellel, tehát akkor Te pont jól csinálod :)

2010. júl. 22. 11:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Én babám már 11 hónapos, de ugyanott tartok, ahol te. :)

Pont így van nálunk is a sorrendje a napnak. :)

Csak most a meleg miatt olyan étvágytalan... És ha összeadnám mennyit szopizik így napközben, biztos elborzadnék... Itatom vízzel, issza is, de aztán mindig valahogy a cicihez kerül... A gyümit-főzit meg eltolja 40 ml után.

Jól csinálod, nem baj, hogy 2 óránként eszik. Én se bírnék ki 4 órát evés nélkül...

2010. júl. 22. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!