Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyenek a mindennapok két...

Milyenek a mindennapok két babával? (23 hó különbség lesz köztük) Milyen hasznos tanácsokat tudnátok adni?

Figyelt kérdés

Nemsokára megszületik a második gyermekünk, akik közt 23 hónap lesz. A nagyobbik jó baba volt sokáig szopizott, mindent időben csinált, altatással, etetéssel sem voltak gondjaink. Mi nagyon szerettünk volna kis korkülönbséget közöttük, ami sikerült is. Olvasgattam már mire számítsak, de érdekelne akiknek ilyen korúak a gyerekeik, hogy zajlik egy nap? A nagy mennyire volt elfogadó, mennyire szerette a picit? Hogy viszonyult hozza? Mennyire durvák az első napok a kórházból hazajövet? (eddig úgy néz ki nincs akadálya a természetes szülésnek)

Milyen jó tanácsot adnátok?

Köszönöm!

2020. febr. 24. 21:34
 1/7 anonim ***** válasza:
68%

Nálunk egy picit nagyobb a korkülönbség mint nálatok (3 év) de amíg mi kórházban voltunk a kisfiam és a férjem közösen választottak ajándékot a kistestvernek, amit a fiam adott oda neki, illetve a kistestvér is "adott" ajándékot a nagytestvernek.

Fel kell készíteni előre hogy sokat kell a pici babával majd foglalkozni, sírni is fog stb

Amiben tud segítsen, de ne eroltesd rá.. Pl mosni a lábát fürdésnél, vagy bekenni a popoját pelenkázáskor. Vagy segítsen kiválasztani melyik ruhát add rá

Nem könnyű ketté szakadni, betegség miatt a fiam oviba sem volt csak két hetet mióta megszuletett a lányom (aki amúgy 2 hónapos)

Nálunk a délutáni alvás húzós, mert a fiam úgy alszik hogy befekszem mellé, és ha a baba nem alszik épp hárman fekszünk az ágyban, a kisasszony szopizik, de ha olyanja van és nyöszörög ficánkol stb akkor szokott panaszkodni a fiam hogy nem tud aludni. Egyébként jól elvagyunk :)

2020. febr. 24. 21:46
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
20 hónap a különbség a gyerekeim között. Én úgy vagyok vele, hogy ha mindenki él a nap végére és senki sincs kórházban, azt sikeres napnak könyvelem el. Hasznos tanács? Tanulj meg NEMet mondani.
2020. febr. 24. 23:11
 3/7 anonim ***** válasza:
Nálunk sokkal kusebb korkülönbségek vannak, semmi nehézség nincs. Kell egy jó napirend, amibe belepasszintod a picit és minden szuper lesz. 😊
2020. febr. 25. 00:40
 4/7 anonim ***** válasza:
62%
Jó tanács: ha nem ismered, nézz utána a hordozásnak :) 18 hós fiam mellé érkezett májusban a huga, a fiam olyan volt, munt ahogy leírtad a sajátod, ezert is mertuk bevallalni hamar a tesót, életunk legjobb dontese volt :) az első 3-4 honapot rajtam toltotte hordozoban, így teljes mértékben ott tudtam lenni a fiammal, játszira jártunk, nagyokat setaltunk. Másik jó tanács: az első néhány hónapban hozasd az ebédet, óriási segítség ez! :)
2020. febr. 25. 01:04
 5/7 anonim ***** válasza:

#4 voltam, tul gyorsan kuldtem el...

Az elso perctol elfogadta a kisfiam a hugát, simogatta, puszilgatta, mindig mellé akart fekudni a kiságyban. A kicsi viszont szoges ellentéte a nagynak, sr nappal se éjjel nem jó alvó, mindenen meg bit sertodni. Az első napok úgy teltek, hogy én szoptattam reggeltol estig és így nézegettuk a mesekonyveket. 1-1 hosszabb szoptatas miatt volt, hogy elcsuszott a nagyobb evése, ami miatt nagyon haragudtam magamra, de nem szabad, nrm halt éhen :D hamar tapszeres lett sajnos kislány, igy talan az estek konnyebbek voltak, pici furdott, feloltozott nagy vacsizott addig, férjem etette, én addig a nagyot furdettem, oltoztettem es ágyba dugtam. Mire kész voltam vele, a kicsi bealudt, mehetett az ágyába, ez így nagyon jo volt. Ma már jóval könnyebb, az összes evésüket összehangoltam, egyszerre alszanak ebed utan, egyutt furdenek, 9re mindketten alszanak es van idonk egymasra a ferjemmel :)

2020. febr. 25. 01:14
 6/7 anonim ***** válasza:
62%

Hát az eleje nem könnyű. Nekem 2,5 év van a fiaim között. A nagy kapott ajándékot a kicsitől. Az elején azt mondta, vigyük vissza a kórházba. Ez teljesen természetes, hiszen addig egyedül volt. Sok mesét olvastunk neki ezzel kapcsolatban. Amibe lehetett bevontam stb. Akkor lett jobb, mikor az öccse el kezdett rá reagálni és mozogni. (Kúszás-mászás) A kicsit hordoztam az elején a lakásban. Különben esélyem sem lett volna. Hajfájós volt. A nagy meg akkor is rossz alvó. Délután nem aludt és éjjel kelt.

Ma már lassan 6 és 3 évesek. Szuper testvérek. Mindenben számíthatnak egymásra. Alig várják, hogy délután találkozhassanak.Van, hogy órákig csendben rajzolnak, építenek, társasoznak.

Szerintem a legtöbb amit tehetsz, hogy odafigyelsz a nagyra. Jobban kimutatod a szereteted az eddigiekhez. Sokat olvasol. Beszerzel egy hordozót és elfogadod azt is, ha lesznek nehézségek. Mert elmúlnak.

2020. febr. 25. 06:49
 7/7 anonim ***** válasza:
62%

1 tanacsom van

Legyen valaki aki segit a hazimunkaban. Meg fogja halalni a tested es a lelked is 🙂

En soha nem akartam de a ferjem rabeszelt h legalabb heti 1x4 oraban jojjon valaki.

Az elejen kinos volt h pl kimos mosogat rendet rak takarit. De rajottem h nekem is jobb tobb idomarad a gyerekekre. Magamra es persze a tarsasag is jo. Sok trukkot mutatot es az idobeosztasban is segitett.

Fel ev utan heti 2x3 oraban jot. Addig ameddig a kicsi ovis nem lett. Vagyis majd 3 evig.

Nekem a ketto kozott 13 honap van. Durva idoszak volt az elso ket ev. A gyerekek kozott mindig vannak harcok. De szemelyiseg fuggo h mennyire es milyen. Ez vele jar. De ha van idod energiad mind a kettore akkor az sokat tud javitani a viszonyukon.

2020. febr. 25. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!