Anyukák, hogy álltok a csúnya beszéddel?
Én probálok rá nagyon figyelni,de ma kimondtam egy szót amit nem kellett volna.Az udvaron a kutyánk elkezdte nyalni 16hónapos kislányom kezét,mivel már nem elöszőr a reakcióm ez volt:K@rva kutya.
Akislányom ma egésznap ezt mondogatja:kúva va-va.Látott kutyát az utcán,máris kúva va-vázik.Annyira zavar.
nálunk a bammeg volt :) 2 évesen. de mindenkinek ezt mondta.. az a baj h 16 éves nővéréhez jönnek a fiatalok,és mindig eltanulja :( de el szokta felejteni, a bammeget meg egyik napról a másikra "elhagyta" most 3 éves
36/N
14 hós a gyermekem,még nem beszél,mindenből csak az eső két betűt mondja, ha tetszik neki egy adott szó.
Néha, bizony kicsúszik egy egy csónya szó a szánkon,aztán mindig megbeszéljük,hoyg lassan le kell erről tudatosan szokni.
Csak sajnos máshol biztos fogja hallani...
Például nálunk a szembeszomszédben, az összes gyerek a 3 évestől a nagyobbakig olyan csúnyán beszélnek,hogy én elszégyellem magam ha meghallom. Ez engem nagyon zavar, sokszor mondják,hogy miért nem enedem játsazni együtt a gyerekeket...hát ezért.
szerintem nem kell miatta aggódnod, a normális emberek biztos gondolják, hogy nem ezt tanítod otthon, a gyereked meg majd elhagyja.
Nekem még nincs babám, de elmondanék egy aranyos szortit. Egyébként sose beszéltek csúnyán a szüleim. Anyukám gyakran meséli el, hogy óvodába jött egyszer értem, és azzal a szóval fogdtam, hogy p.na
Mentük a boltba, és egész úton azt hajtogattam, hogy pin., pin., pin., Mondta, ha nem hagyom abba, nem megyünk boltba, és nem kapok túrórudit. Abbahagytam, bementünk a boltba, majdnem végeztünk, és megint elkezdtem mondani, inkább jó hangosan kiabálni, hogy .ina .ina
Lerakta a kosarat, kijöttünk, nem kaptam túrórudit. Soha többet nem ejtettem ki :-)
Bocshogy offolok....
volt tegnap egy nagyon bunko valaszolo aki azt irta, hogy felrugna azt a gyereket aki karomkodna amikor O a kutyajat setaltatna....
reagaltam is ra, hogy en is felrugnam Ot.....eltunt a valasza es az en kommentem fele is....a masik felet meg lepontoztak 56%ramert igy ertelmetlen es eleg bunkonak is hangzik, mert lemaradt az elso 5-6 mondat....ez, hgoy lehet??
Koszonom :)
tehat az en velemenyem az, hogy ha nem tanitjuk akkor is megtanulja sajnos....es persze nem a koszonom lesz amire raall a szaja, hanem arra mit nem kellene mondani....
mi is emberek vagyunk, tehat kicsuszhat a szankon olyasmi amit nem akarunk, hogy a gyerek halljon.....
ettol meg nem leszunk rossz szulok, csak neha elszakad a cerna nalunk is....
az a bunko akire meg reagaltam es miatta lepontoztak, remelem setaltatja most a kutyajat es valaki oda szol neki, hogy kurv@ kutya es idegrohamot kap :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!