Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Már tudom, hogyan lehetséges,...

Már tudom, hogyan lehetséges, hogy "véletlenül", mert eddig ezt sosem értettem!? Saját magamon.

Figyelt kérdés

eddig sosem értettem, hogyan lehet úgy terhes az ember, hogy véletlenül.

3 hós múlt a kisfiúnk és teljesen elfelejtettem a védekezést. ugyan felirattam a gyógyszert és ki is váltottam a szülés utáni 6 hetes kontroll után, de beraktam a gyógyszeres fiókba és totál kiment a fejemből. hiszem másfél éve lassan nem védekezünk... :)

tegnap este zuhanyozás közben jutott az eszmbe!! kiugrottam, mondom apának, hogy mizu, hát jót kuncogott, hogy akkor jön öcsike. :)

majd keresek egy hiperérzékeny tesztet a patikában, ami nagyon hamar kimutatná az esetleges terhességet, mert addig nem akarom elkezdeni a gyógyszert szedni, amíg bizti nem negatív .

már menstruáltam is (de hogy akkor sem jutott eszembe a gyógyszer?!), és majdnem minden nap szeretkezünk a párommal, szóval akár.... :)

hát eddig tényleg méltatlankodtam magamban a "véletlenül terhes lettem" című sztorikon... :)

majd megírom mi lett az eredmény :)

2010. júl. 23. 21:01
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
tudom, nem konkrétkérdés, de szerettem volna megosztani veletek és hátha van hasonló anyuka közöttünk, aki leírná nekünk a saját történetét..
2010. júl. 23. 21:03
 2/14 anonim ***** válasza:
hát ha nem szeretnétek még kistesót,nem irigyellek ha mégis terhes lettél.nekem 5 hónapos a lányom és nálunk is a levegőbe lógott a kérdés,bár mi döntő többségében,sőtt általában mindig védekeztünk óvszerrel csak hát amilyenek a pasik/csak egy kicsit had..../kiváncsi vagyok mi lett az eredményed!megírod majd azt is szeretnétek-e babát most?
2010. júl. 23. 21:06
 3/14 A kérdező kommentje:

persze, igazából izgatottak vagyunk nagyon! :)

ha lenne, nagyon várnánk!! :)))))))))))

imádjuk a babánkat, és szuper napirendünk van 1 hónapos kora óta. eleven, de alapjában egy nyugodt baba, mellé simán be mernénk vállalni még egyet. ( meg hát lenne mamánk, anyósom, aki segítene, ha kell, így azért könnyebben ugrál az ember). anyagilag nem vagyunk eleresztve, de ami kell, arra futja.

képzeljétek!!

tavaly pont július 20 vagy 23 a kisfiúnk megfoganásának napja :-)

2010. júl. 23. 21:11
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Mikor szülés után elkezdtük mi is a dolgot újra, akkor nálunk is volt, a "naa egy kicsit" gumi nélkül dolgot... aztán leállítottam mindkettőnket... azóta csak óvszerrel, hiába figyel az éjjeli szekrényen a recept. Ugyan menstruáltam minden hónapban, de pár napja igen furcsa dolgokat érzek... pont ugyanazt, amit a kisfiamnál éreztem mikor megmozdult.

Eddig halogattam a tesztelést, mert Apa mindig mondja, hogy tuti nem vagyok terhes. De csak nem hagy nyugodni a gondolat...

Kisfiam most 5 hónapos, azt sem tudom mi lenne, ha mér lakna valaki a pocimban. Egy biztos: el nem vetetném semmi pénzért.

Szóval, látva hogy nem vagyok egyedül a dologgal, kicsit megnyugodtam, bár ettől függetlenül ugyanolyan felelőtlennek érzem magam.

A napokban tesztelni fogok én is...

Majd írd meg mi lett az eredményed! :)

2010. júl. 23. 21:14
 5/14 anonim ***** válasza:
55%

Hát ha jön a kistesó, akkor úgy látszik akadálya nincsen. :)

Én majdnem hasonlóan jártam, a gyógyszert én is kiváltottam, de nem akartam elkezdeni szedni, mert épp apadóban volt a tejem és féltem. Mi óvszert használtunk, de valószínű gyári hibás volt, mert nem csak elszakadt, hanem konkrétan leszakadt belőle egy darab. Gondolhatod. Nekem sajna nem volt egyszerű terhességem, nem ajánlották a másodikat orvosi szempontból meg én igazából soha nem is akartam csak egy gyereket. Egyből rohantam tesztért másnap, aztán hetekig tesztelgettem és voltam ugyan más okból de ultrahangon is, szerencsére semmi.

Ezek után legközelebb nem gondolkoznék, hogy szedjem-e a gyógyszert, vagy ne, tejapadás ide vagy oda. Az esemény utáni tabi valószínű károsabb volt, mint ha szedtem volna a gyógyszert, amit a doki felírt.

2010. júl. 23. 21:19
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
21:06-os vagyok.én hétfőn teszteltem mert 3 hetet késett,és ma jött meg.én is eléggé felelőtlennek tartottam magam és meg is ilyedtem,innentől apukánál megváltoztattam a dolgokat,mi sajnos anyagilag nem tudnánk jelenleg bevállalni még egy babát,és a férjem sajnos szinte semmibe nem segít,úgyhogy nem bírtam volna így.anyaság után viszont szivem nem lett volna elvetetni,tehát anyukák akik ilyen cipőbe jártok mint én gondolkozzatok:)....
2010. júl. 23. 21:21
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Én nem felejtettem el, hanem mi "naptármódszereztünk", mert nem akartam gyógyszert szedni a szoptatás alatt, és a kritikus időben pedig óvszert használtunk. szabályos a ciklusom, még a peteérést is érzem mióta megszületett a kisfiam, így "tutira" mentünk. vasárnap volt pé-m, és előtte szerdán voltunk együtt - ugye nem sok esély mutatkozik..., pláne, hogy a kisfiam születése előtt 1 vetélés után, egy évig vártunk rá, mindig összebújtunk jó időben is, meg nem jóban is.

most pedig egy kósza együttlétből kikerekedik egy pocak:)

mindig megjelöltem az asztali naptárban a következő menzesz várható idejét (mindig 28napra jelöltem, pedig egész életemben 25-26 naposak a ciklusaim). a 28. napon pillantottam a naptárra, jelölés volt, menzesz nem, és a kisfiam nem akart pár napja szopizni -> összeállt a kép, rohantam a patikába, vettem tesztet, megcsináltam, és kerekedő szemekkel bámultam a két csíkot, és nem tudtam mihez kezdjek.

Nincs katasztrófa, mert akartunk még gyermeket, csak vártam volna pár évet, de ez a baba nagyon akar jönni, hát jött, és most már jöjjön is. most vagyok 6-7 hetes van szívhang, a kisfiam pedig 11 hónapos múlt.

2010. júl. 23. 21:29
 8/14 anonim ***** válasza:
55%

Igazabol ez nem konkretan a veletlen lettem terhes tema, de mindegy.

Ha jön a baba akkor szivböl gratulalok:)

Ha megsem akkor majd kicsit kesöbb :)

Mert en a kerdesed utan erre gondoltam, hogy :jajj nem vettem eszre hogy terhes vagyok veletlen volt...

2010. júl. 23. 21:47
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én annyira tervezős ember vagyok, hogy mániákusan rááll az agyam a védekezésre.

Főleg, mióta megvan a kislányom.

Nem akarok még második gyereket, mert így is sokszor nehéz, de persze, ha jönne, akkor tárt karokkal, és szívvel várnám.

Majd írd meg, hogy mi lett az eredmény!

2010. júl. 23. 21:57
 10/14 anonim ***** válasza:
Nekem meg nem akart megjönni a szopi alatt, és hiába nem védekeztünk a babám 7 hónapos korától, csak 8 hónappal később sikerült összehozni a kistesót. Talán amíg nem rohangászik a kisbabád, könnyebb lesz a terhesség... van egy csomó érv a kis korkülönbség mellett, szóval ha úton a kisebbik, gratulálok, ha nem, akkor meg gondoljátok át ezt a kérdést alaposabban!
2010. júl. 23. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!