Hanna után Panna (Panni) nevet kistesónak?
Figyelt kérdés
11 év korkülönbséggel, úgy, hogy a nagy Hanna, a kicsit pedig Panninak becéznénk, szerintetek milyen ötlet?
Találtam egy korábbi ilyen kérdést, ahol nem tartották jónak, igaz csak 2 év volt a különbség. Meglepődtem rajta, gondoltam felteszem én is a kérdést... :-)
Hanna és Panni szerintem már nem olyan egybehanzó, meg nemigen fognak egy helyre járni végülis együtt... Kíváncsi lennék véleményekre.
2020. febr. 17. 18:38
11/19 anonim válasza:
Hanna utan Pannat nem, de Pannit adnek :)
Legszebb kislany nev szamomra a Panna es a Panni, az enyemet is igy hivjak :)
12/19 anonim válasza:
A Panna/Panni eleve becenév. Miért nem lehet Anna, és úgy pannizod, ahogy csak akarod?
Nem az egybehangzással van a gond, hanem magával a Pannival.
13/19 A kérdező kommentje:
Többen kérdeztétek, hogy miért nem lesz inkább Anna - mert a vezetéknév 2 magánhangzóra végződik, így nem hangozna jól...
2020. febr. 20. 20:57
14/19 anonim válasza:
Kérdező, nincs vezetéknév amivel egy Panna jól hangzana... eleve gáz becenevet adni rendes névként. A kicsinek milyen érzés lesz hogy a nővérének lehet igazi neve neki meg nem? Én pl nem tudnék komolyan venni senkit becenévvel.
15/19 anonim válasza:
Nagyon gáz, ha becenevet adnak valakinek, aki esetleg nem egy vihogós kislány stílusú felnőtt lesz, hanem egy komoly, introvertált nő.Amikor meg majd alig várja a nagykorúságát, hogy megváltoztassa a lökött nevét, ti jól megsértődtök. Nem kéne ezt az egészet megelőzni? Az isten szerelmére, ne csak azon agyaljatok, hogy mennyire csiklandozza a ti hallásotokat az a név, hanem szegény gyerekre is gondoljatok már...
16/19 anonim válasza:
Arra is gondoljatok, hogy a felnőttek közül legtöbben "visszakövetkeztetnek" a becenévből, és ha nem gügyögni akarnak hozzá pl. az iskolában, akkor eleve leannázzák majd. Ha meg mosolyogva kéri, hogy ő Panna, h_lyének fogják nézni, minden ilyen alkalommal magyarázkodnia kell majd, egy Gergő ismerősöm mondta, mennyi ideje elment azokkal, akik azt mondták, ne is haragudjon, nem fogom magát becézni, maga Gergely!
17/19 anonim válasza:
Aki nem akar vele pajtáskodni, pl. egy távolságtartó főnök, az Annának fogja hívni emiatt. Ő meg bazsalyogva magyarázkodhat, hogy a szülei ilyen édi-bédi nevet adtak neki, de rövidre lesz zárva, hogy ne haragudjon, kedves Anna, mi itt nem becézzük egymást.
18/19 anonim válasza:
Ez mondjuk nem fog megtörténni, utolsó, mert már annyi anyuka ad becenevet a gyerekének, hogy tök megszokott lesz. Az lesz a különleges, ha valakinek nem csak két szótag lesz a neve... úgy viselgednek egyesek, mintha csak 5 évre tudnának gondolkodni, az, hogy felnőttként mi lesz, le van szarva. Nekik örökre a kicsi kis lányuk lesz és csak az a lényeg. Választási lehetőség nincs, becézze mindenki gyerek szinten felnőttként is. És a leggázabb, hogy valaki úgy ad becenevet, hogy annak van egy rendes közkedvelt eredetije. Mint az Annának a Panna, vagy a Letícia- letti. És adhatnák neki a NÖI NEVET és azt lehetne becézni, ameddig a viselője szeretné. De neeeem, azt nemm. Mindenki becézze csak, aztán felnőttként meg lehet magyarázkodni, hogy nem női neve van hanem csak gyerek neve.
19/19 anonim válasza:
Sosem hallottam az Annát Pannaként, pedig sok Annát ismerek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!