Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kössem le a babám kezét?

Kössem le a babám kezét?

Figyelt kérdés
Már sokszor hallottam, olvastam, hogy jobban alszik a baba ha pl. a pólyába úgy van beletéve, hogy a keze le van kötve, mert így állítólag nem ébreszti fel magát hirtelen mozdulataival. De ez olyan durva módszernek tűnik, hogy még kipróbálni sem mertem, nincs szívem lekötözni. Vagy nem olyan rossz a babának, mint amilyennek tűnik? Hatásos is?
2008. nov. 20. 15:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszolóval teljes mértékben egyetértek, a többiektől pedig én kérdezném meg, hogy mire jó ez a felháborodás, főleg olyan dologgal kapcsolatban, amiről nem tudnak semmit. Rögtön vádaskodni, megbántani a kérdezőt, azért mert ti nem vagytok tájékozottak...

Valóban nem arról van szó, hogy kötéllel kell csomót kötni a baba kezére, hanem egy baba polár plédet kell háromszög alakba hajtogatni, és ebbe belecsomagolni a babát, hogy a kezei alatta maradjanak a plédnek. Nem fáj neki, de legalább nem ijed meg a saját kezecskéitől ( különben valóban erre ébred fel, ettől ijed meg a legtöbbször, ezért nem tud nyugodtan aludni - hisz ő még nem tudja, hogy az a saját keze, csak fél attól a kapálózó valamitől, és egyre jobban felhergeli magát). Nekünk is így volt az első pár napban, amikor hazajöttünk a kórházból ikerlányaimmal, már teljesen kétségbe voltam esve, hogy miért nem alszanak, miért ilyen nyugtalanok. Aztán a Suttogó c. könyvben olvastam erről a módszerről, és nem féltem kipróbálni. Attól a pillanattól kezdve tudtak nyugodtan aludni a lányok, csak a szükséges etetésekre keltek fel. Mi pedig nem mentünk rá a párommal az éjszakázásokra, a lányok az első pillanattól saját külön ágyukban alszanak, mi élvezzük a házaséletet, nem kell nyavalyognom, hogy "miért megy tönkre a párkapcsolatom", boldogan várjuk 3. babánkat!!!

2008. nov. 21. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!