2évesen már tényleg beszélnie KELLENE? Még szavakat se mond, kezdő szótagokat se. A mammmma, baba, nyeenyee meg ilyenek mennek.
a környezetünkben hasonlóan vannak a kisfiúk,azért sem aggódtam, de most sokan írják egy másik kérdésemre, hogy már kellene beszélnie.de most komolyan, én miért nem ismerek mondatokban beszélő 2éves gyereket?ismerek 2éves gyerekeket a családban is vannak, meg játszóra is járunk, de nem beszélnek, főleg a fiúk nem.akkor gond van velünk?
hozzáteszem én továbbra sem aggódom, csak érdekel a véleményetek.
Szia!
Az én fiam még nem nagyon beszél,pedig rengeteget foglalkozunk vele,a kis barátunk viszont már csacsog,ragoz,pedig egy idősek,és anyuka nem igazán tanítgatja,csak jobb a "nyelvérzéke",bármit mond anya neki,visszamondja,az én fiam meg csak bólogat és megérti,nem egyformák...
ne aggódj!
Nekem a 2 éves kisfiam folyékonyan beszél, ragoz, persze van pár hang amit még pöszécskén ejt, de érthető mindenki számára. Kérdez, beszélget, mesél hogy mi történt vele.
Nekem egy kicsit furi hogy a Tiéd nem beszél..Kérdezd meg a védőnőd vagy a dokitok véleményét!
A fiam másfél éves kora óta beszél, DE az unoka tesója 3 éves koráig csak nyögött, egy szót se szólt, aztán kb. keddről szerdára tökéletesen, mondatokban kezdett beszélni, semmi fokozatosság nem volt benne. Nekem anno azt mondta a doktornőnk, hogy 3 éves kor a "határ"
szerintem bőven ráérsz aggódni!
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!