Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most mi van Vele, mi történt?!

Most mi van Vele, mi történt?!

Figyelt kérdés
14 hónapos kisfiam teljesen ki van fordulva magából! Kijött rajta már korábban a szeparációs szorongás, de mostanában egyenesen kibírhatatlan! Egy pillanatra sem lehet magára hagyni, letenni a földre, mert azonnal olyan ordításba kezd mintha csak kínoznák! Fülsiketítő üvöltés, ordítás, földre dobja magát! Ezt nem hagyja abba akkor sem ha kéri az ember ha elmagyarázom neki mi van vagy ha ott hagyom, mondván hiszti. :( Iszonyatos! Más is tapasztalt hasonlót? Mit tehetnék? Szörnyű, nem cipelhetem a karomban egész nap, a közel 12 kilójával nyakamba sem köthetem. És nem téblábolhat állandóan mellettem mert úgy nem jutok egyről a kettőre.
2010. júl. 23. 11:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Mintha én írtam volna,még az adatok is stimmelnek...

Nálunk a megoldás az volt,hogy kapott 1-1 új játékot,azzal le tudtam kötni,elvontam a figyelmét azzal,hogy beengedtem a fürdőszobába,konyhába,mi szobánkba és így alábbhagyott ez a dolog!Próbáld ki,sok sikert!(Azért majd írd meg,hogy sikerült,jó?)

2010. júl. 23. 11:43
 2/6 A kérdező kommentje:
uhh, az a baj hogy őt a játékok szinte egyáltalán nem kötik le :( A konyha kivételével pedig mindenhova bejárása van, de ez sem mindig jó mert pakol, szétszed meg mittudom én :( Ha ne adj isten a szobájába kell letennem, mert pl felmosnék..... úgy sír hogy már levegőt sem kap néha, csak kapkod utána!! :O
2010. júl. 23. 12:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Tudom, sovány vigasz, de ez is csak egy korszak.

Nálunk annyira nem volt drasztikus a helyzet, bár én igyekeztem együtt csinálni velük mindent, ha főztem, állt mellettem, kapott műanyag edényt, fakanalat, stb, ha takarítottam, törölgetett velem, stb. Ha kapaszkodott a lábamba valamelyik, felvettem, megöleltem, aztán letettem, "anyunak dolga van, utána játszunk" és akárhogy üvöltött, akkor is csináltam a munkám ( na jó, ha nem volt nagyon lényeges, inkább hagytam,és velük játszottam mert ezek a kis totyogós hónapok olyan gyorsan múlnak.. )

Még a vécére is jönnek az ember után, tudom, rohadt idegesítő, de tényleg.. túllesz rajta

Kitartást, türelmet -sokat..

3 gyerekes anyu ( 5, ill 4 évesek plusz egy hat hónapos)

2010. júl. 23. 12:19
 4/6 anonim ***** válasza:

szia, majd elmúlik neki...általában 18 hós korig erősödik a szep. szorongás, majd csillapul, aztán van akinél 2 évesen megnt előjön. lehet hogy más baja is van, pl foga, vagy ilyesmi. tudom, nagyon megerőltető, de amennyit bírsz, légy vele, üljetek a földre, vedd az öledbe, most erre van szüksége. hadd menjen mindenhova utánad, hadd pakoljon szét, majd később összeszeded. az én kislányom is ilyen volt, de már sokkal jobb a helyzet.

19 hónapos pont ma. :)

2010. júl. 23. 12:48
 5/6 anonim ***** válasza:
hát ezt csak az idő oldja meg. lesz néhány ősz hajszálunk mire vége, de sajnos csak a türelem, ami használ. nálunk is pont most van ez. (8h)
2010. júl. 23. 12:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztató szavakat :) Kicsit jobb. Tudom hogy sokan vagyis mindannyian átmegyünk ezen a korszakon, de néha már nagyon kétségbeejtő. Pláne hogy a babám elég nehéz eset mert a játékok nem kötik le, csak a "tiltott" dolgok vagy a felnőttek holmijai. Ráadásul ölben sem igen marad meg nem lehet pl. labdát gurigatni sem vele vagy építő kockázni pl. Nem is értem....
2010. júl. 23. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!