Milyen nevet adnátok a Zselyke mellé?
A kishúginak hasonló eredetű nevet szeretnénk,mint a Zselyke. Milyen nevek vannak amik hozzá hasonlóak? Mit tudnátok elképzelni egy Zselyke mellé?
Nem szeretnénk két nagyon eltérő nevet, mint a Zselyke meg Heléna pl.
Nem értek egyet, a Zselyke most kifejezetten divatos. Lesznek egy páran a generációjában.
Inkább abba kellene belegondolni, hogy ami a fürtös-masnis kislánynak cuki, az egy komoly nőnek is megfelelő-e. A Zselyke szerintem határeset. A Villővel semmi gond nincs, szerintem elegáns.
"A Villővel semmi gond nincs, szerintem elegáns"
azért érzed így, mert már felnőtt egy olyan generáció, ahol ha nem is hemzsegtek, de azért nem számítottak különlegesnek a Villők.
Most a Zselyke ilyen (meg a Panna, Szofi, Hanga, Hella, Dorka, stb), mire felnő, hozzászokik az ember.
Feltételezhetően régen is voltak olyan nevek, hogy "jajj, aranyom, hát hogy fogják nénizni ezt a szegény Zsuzsikát/Violát/Tündikét/Boglárkát/stb?" Hát pont így, hogy még csak nem is gondolkodsz rajta, hogy miért ne lehetne?
Többet már írtak, de ehhez a szép székely-magyar névhez valóban magyar név illik a testvérnek is, mint:
Kincső, Csenge, Réka, Emese, Emőke, Enikő, Csilla, Dalma.
Kicsit extra: Jerne
Aranka
Csilla
Csenge
Dalma
Hajnalka
Hanga
Ilma
Imola
Katinka
Kincső
Lilla
Villő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!