Baj, ha egy 8,5 hónapos baba még nem mászik és nem is fordul semmilyen irányba?
Hát nem tudom, hogy ez későn érés vagy gond-e, de nálunk ekkora a baba és már kézfogva sétálgat.
Nem tudom min múlik, már 4 hósan forgott , ölben ült, utána, meg fokozatosan egyedül.
Érdeklődj a védőnőnél.
A gyerekorvos nem mond rá semmit??Hát 8,5 hónaposan kellen ülnie,fordulnia is.
A lányom 4 hónaposan felült,6 hósan fele´llt egyedül a kiságyban.
Lehet elkellene vinni tana´csadásra.
Hány kiló a gyermeked??nem lehet,hogy duci és azért??
Szerintem is mutasd meg az orvosnak. Fordulni és ülnie már mindenképp kellene. Lehet hogy kicsit gyengébbek az izmai.
Mi is 8.5 hósak vagyunk és 1 kézzel sétálunk és a fal vagy bármi mellett órákik tud járkálni a kisfiam. Még nem volt 4 hós amikor megfordult hátáról hasra.
Az én kislányom is 8 hónapos és még nem tud a hasáról visszafordulni a hátára. Ülni is csak úgy ül fel, ha segitünk neki. Mászni meg nem is próbált még. Nem túlsúlyos, nem dagi, nem is lusta, mert hasonfeküdve 360 fokos kört tuti 1 perc alatt tesz meg olyan gyorsan forog.
Nyugi! Nincs a Te picid sem semmiről lekésve.
Unokaöcsém pedig 2 éves koráig csak nézte, hogy más játszon a játékaival. Most 4 éves és érthetően beszél 3 nyelven.
Üdv. 8 hónaps lány anyuja
Szia!
A gyerekorvost nyugodtan kihagyhatod ebből, mert ha mi arra vártunk volna, amit ő mond, rég rossza lenne.Az én babám 36.hétre született lepényleválás miatt császárral, 3kg-mal, tehát ha azt vesszük teljesen jó kondíciókkal.Állítólag nem volt oxigénhiánya sem.
Ha a nővérem nem lenne gyógytornász, és nem figyelte volna már a kezdetektől,sosem tudtuk volna meg, h fejlesztésre szorul.
A gyerekorvosnak csak az számít, h szépen gyarapszik,vidám, jókedélyű baba.Létezik egy gyógytorna módszer-Dévény Anna nevéhez fűződik-amellyel nagyon jól lehet kezelni az esetleges hiányosságokat, amelyeket csak szakavatott szem vesz észre.Hangsúlyozom, hogy a gyerekorvos ilyen téren nem számít annak, mert a gyógytorna külön szakma, csak az orvosok szeretik azt hinni magukról, hogy ők mindent tudnak.
Én a helyedben mindenképp elvinném egy korafejlesztő központba, hogy vizsgálják meg a kicsit-Ha így keresel rá a neten-korafejlesztés-találsz róla.
Van egy alapítvány is, amely térségek szerint tud kiadni gyógytornász telefonszámokat, akik Dévényesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!