Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha egy 8,5 hónapos baba...

Baj, ha egy 8,5 hónapos baba még nem mászik és nem is fordul semmilyen irányba?

Figyelt kérdés
Egyébként sokat mozog, próbál felülni, de még nem mászik. Mikor kezdik el a babák a mászást, felállást?
2008. nov. 20. 10:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem,h még nem mászik az nem baj,hisz vannak olyan babaák,akik nem is másznak szinte semmit.De h még nem fordul meg,azt nem tudom,h baj-e,a pici lányom már 3 hós korában megfordult.Esetleg duci a babád,kicsit lusta?
2008. nov. 20. 10:17
 2/9 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, hogy ez későn érés vagy gond-e, de nálunk ekkora a baba és már kézfogva sétálgat.

Nem tudom min múlik, már 4 hósan forgott , ölben ült, utána, meg fokozatosan egyedül.

Érdeklődj a védőnőnél.

2008. nov. 20. 10:18
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megijeszteni, de szerintem baj. Úgy tudom, hogy 6 hónapos korig meg kell tudjanak fordulni a babák. Az, hogy még nem mászik, az nem baj, ugyanis az minden gyereknél máskor kezdődik, de fordulni már kéne tudjon. Az én kisfiam 4 hónaposan már hasról hátra és hátról hasra is tudott fordulni. 8 hónaposan pedig már néhány lépést meg tudott tenni a bútorokba kapaszkodva. Szerintem beszélj a védőnővel vagy a gyerekorvossal.
2008. nov. 20. 10:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. 5,5 hónaposan kezdett el mászni, és 7 hónaposan állt fel.
2008. nov. 20. 10:25
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

A gyerekorvos nem mond rá semmit??Hát 8,5 hónaposan kellen ülnie,fordulnia is.

A lányom 4 hónaposan felült,6 hósan fele´llt egyedül a kiságyban.

Lehet elkellene vinni tana´csadásra.

Hány kiló a gyermeked??nem lehet,hogy duci és azért??

2008. nov. 20. 10:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem is mutasd meg az orvosnak. Fordulni és ülnie már mindenképp kellene. Lehet hogy kicsit gyengébbek az izmai.

Mi is 8.5 hósak vagyunk és 1 kézzel sétálunk és a fal vagy bármi mellett órákik tud járkálni a kisfiam. Még nem volt 4 hós amikor megfordult hátáról hasra.

2008. nov. 20. 10:36
 7/9 anonim ***** válasza:
60%

Az én kislányom is 8 hónapos és még nem tud a hasáról visszafordulni a hátára. Ülni is csak úgy ül fel, ha segitünk neki. Mászni meg nem is próbált még. Nem túlsúlyos, nem dagi, nem is lusta, mert hasonfeküdve 360 fokos kört tuti 1 perc alatt tesz meg olyan gyorsan forog.

Nyugi! Nincs a Te picid sem semmiről lekésve.

Unokaöcsém pedig 2 éves koráig csak nézte, hogy más játszon a játékaival. Most 4 éves és érthetően beszél 3 nyelven.

Üdv. 8 hónaps lány anyuja

2008. nov. 20. 11:56
 8/9 anonim ***** válasza:
48%
szia! az én férjem kicsinek 18 hónaposan állt fel 3 évesen kezdett beszélni:-9 azóta minden oké és még okos is:-) szoval ne izgulj de azért beszélj egy dokival.
2008. nov. 20. 12:12
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A gyerekorvost nyugodtan kihagyhatod ebből, mert ha mi arra vártunk volna, amit ő mond, rég rossza lenne.Az én babám 36.hétre született lepényleválás miatt császárral, 3kg-mal, tehát ha azt vesszük teljesen jó kondíciókkal.Állítólag nem volt oxigénhiánya sem.

Ha a nővérem nem lenne gyógytornász, és nem figyelte volna már a kezdetektől,sosem tudtuk volna meg, h fejlesztésre szorul.

A gyerekorvosnak csak az számít, h szépen gyarapszik,vidám, jókedélyű baba.Létezik egy gyógytorna módszer-Dévény Anna nevéhez fűződik-amellyel nagyon jól lehet kezelni az esetleges hiányosságokat, amelyeket csak szakavatott szem vesz észre.Hangsúlyozom, hogy a gyerekorvos ilyen téren nem számít annak, mert a gyógytorna külön szakma, csak az orvosok szeretik azt hinni magukról, hogy ők mindent tudnak.

Én a helyedben mindenképp elvinném egy korafejlesztő központba, hogy vizsgálják meg a kicsit-Ha így keresel rá a neten-korafejlesztés-találsz róla.

Van egy alapítvány is, amely térségek szerint tud kiadni gyógytornász telefonszámokat, akik Dévényesek.

2008. nov. 20. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!