Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire gyakori, hogy másfél...

Mennyire gyakori, hogy másfél évesen már beszél a baba? (Kisfiú)

Figyelt kérdés
2010. júl. 22. 21:27
 1/9 anonim ***** válasza:

Én lány létemre másfél évese már verseket mondtam, folyékonyan beszéltem. (De még nem jártam...)

A fiúk rendszerint később kezdenek beszélni, mint a lányok.

2010. júl. 22. 21:29
 2/9 anonim ***** válasza:

Semennyire.

Persze van 1-2 kivétel, de nem jellemző igazán.

De mit értesz beszéd alatt: pár szót, vagy 2-3 kapcsos mondatot?

2010. júl. 22. 21:59
 3/9 anonim ***** válasza:

Másfél évesen nagyon kevés baba tud folyékonyan beszélni. Legtöbbször csak az anyukák dicsekednek vele.

Kétéves kor körül kezdenek el folyékonyan beszélni. De a kisfiúk későbben szoktak,néha csak 3 éves koruk körül.

Ha elkezdik,akkor viszont be nem áll a szájuk.

2010. júl. 22. 22:02
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát anyám nem egy dicsekvős fajta. Akkor azt is hazudhatta volna, hogy már járok. De nem, az nekem nehezen ment. De a Szabina kertjét gyönyörűen verseltem másfél évesen.

Sőt, még emlékem is van ilyen idős koromból. (Most biztos azt mondjátok, hogy nem lehetséges, pedig igaz ez is.)

2010. júl. 22. 22:17
 5/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam 20 hónapos és mondatokban beszél. Ez komoly, nem dicsekvés, mindenki padlót fog, aki megismeri. Normálisan ragoz, jelen+jövő idő stb. Nagyon kis vékony hangja van, és az r,l még nem megy neki. Több mondókát is tud és renget dalt, persze sokszor belekavarodik és itt-ott halandzsázik helyette:-)

NEm gyakori, egyáltalán, főleg nem fiúknál, de azért van rá példa. Én hiszem, hogy a szülő azért nagyban rá tud segíteni a baba beszédfejlődésére.

2010. júl. 22. 23:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Anyukám elmondása szerint én is nagyon ügyes voltam a beszédben, másfél évesen rövid mondatokat mondtam és sok-sok hangutánzót. Viszont az öcsém 2 évesen még alig -alig egy-két szót volt hajlandó kimondani.

A kislányom most 15 hónapos lesz jövő héten és jóformán semmit sem mond, ami értelmes. Csak a maga kis nyelvén halandzsázik.

2010. júl. 23. 00:00
 7/9 anonim ***** válasza:
18 hónapos és nagyon szépen beszél,de összerakni csak pár szót tud.unokaöcsém viszont nagyon szépen folyékonyan beszél,igaz ő már 2 éves,de már rég nagyon megy neki.tényleg vannak kivételek
2010. júl. 23. 06:42
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem túl gyakori, de előfordul. Az én fiam másfél évesen kezdett,addig csak a szokásos baba, papa stb ment. pár hét alatt eljutott odáig, hogy rövid mondatokban beszélt. Két évesen pedig már folyékonyan beszél, többnyire helyesen ragoz és szerintem szebben beszél mint sok óvodás. De ez ritka, inkább a lányok szoktak hamarabb beszélni.
2010. júl. 23. 10:47
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, igazából a fiam 20 hónapos lesz, kb egy hónapja mondatokban beszél, nem halandzsál (na azért szokott furákat mondani), más számára is tökéletesen érthetően. Mozgásban mindent kicsit később csinált, 14 hónaposan indulgatott el, viszont 1 évesen már jó pár szót mondott. Mára már azon kívül, hogy beszél, a Mókuskát, Hinta palintát elmondja/énekli egyedül és elszámol velem 10-ig. Az egyik válaszomban hurrogtak le emiatt,nagyon rosszul esett, a környezetemben nem sok baba van, ezért érdekelt. Mégegyszer köszönöm a válaszokat!

:)

2010. júl. 23. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!