Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet anyatejes babával...

Hogyan lehet anyatejes babával időpontra menni vagy sétálni?

Figyelt kérdés

Még csak 2 hetes a babám, igény szerint szoptatom de napközben ha nem kelne magától 3,5 fél óránként ébresztem. Természetesen előfordul, hogy fél vagy óránként cicin van.

Hogy lehet ilyenkor egy sétát betervezni vagy időpontra menni valahova? Egy séta során nem is tudom hol megetetni. Vagy ilyenkor vigyek lefejt tejet cumisüvegbe? De azt sem tudom mennyit eszik és hogy melegítsem meg? De akkor nem lesz cumizavaros?

Ne haragudjatok a buta kérdésért!

2020. jan. 30. 22:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
16%
Meg nem is értem, hogy tud vki szoptatás közben menni és beszélgetni? Nekem annyira kellemetlen érzés, nem nagyon szeretek meg se szólalni amíg tart.
2020. jan. 31. 10:09
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem spec nem kellemetlen érzés. De amúgy meg ha mondjuk van nagytesó is, akkor vele mit csinálsz? Nem viszed semmilyen programra, jatszóra, állatkertbe, kirándulni, stb, hónapokig, mert szopik a kicsi? Csak az első gyerekkel lehet ezt megcsinalni, hogy hazarohangalok, meg otthon ülök állandóan.
2020. jan. 31. 10:17
 13/20 anonim ***** válasza:
91%

"Akkor sem szabad nyilvànosan szoptatni szerintem ha nem látszik semmi."

Szerinted :))

Ez szerencsére sokakat nem izgat, hogy szerinted hogy kéne. Engem az se zavart, hogy a strandon előttem szoptatott egy másik anyuka pedig férfi vagyok. Éhes a gyerek hát akkor megeteteti, ahogy a feleségem is szokta a mi gyerekeinket.

És hát igen, már a másodiknál el lehet felejteni a rózsaszín ködös álmokat a pihe puha körülmények közti otthoni szoptatást, 6 hét gyerek ágyas pihengetést.

Aztán amikor jön a 3. gyerek de mellette ott egy 2 és 4 éves akkor végképp nem megy az, hogy örökké otthon vagyunk vagy csak apukaval megy a két nagyobb hétvégén mindenhova.

2020. jan. 31. 10:38
 14/20 Derwer ***** válasza:
86%

Férfiként én is egyetértek a #14essel.

A szoptatás egy természetes dolog, nem kellene ennyire rejtegetni. Szolidan, nem teljsen, premier plánba kicsapva nem kellene ennek gondnak lennie SEHOL se.

Szerencsére külföldön sokkal elfogadottabb ahol mi élünk. :)

Mi (sajnos) rengeteget járunk orvoshoz sok kis dologga a 2hónaposunkkal és igen cumisüvegből megetetem, elaltatom, míg anyuka a dokinál van bent. Van cumisüveg melegítő, szivargyújtós is, és a recepciósok is szoktak segíteni a melegítésben ha kell. (pl mikró)

Erről a cumizavar dologról se sokat tudok - igaz a feleségemre hagyom ezeket -, nálunk szokott cumizni sokat, de pl éjszaka nem. Szereti a cicit is, megnyugtatja, de szereti a cumisüveget is, mert sokkal gyorsabban kapja a mannát. (és a fiam már most úgy tud zabálni, mint én kamaszkoromban. :D )

2020. jan. 31. 11:10
 15/20 A kérdező kommentje:
Megmondom őszintén én még nem vagyok olyan ügyes, hogy nyilvánosan meg tudjam oldani.
2020. jan. 31. 11:22
 16/20 anonim ***** válasza:
33%
Nekem 3 gyerekem van, de még sosem szoptattam nyilvánosan. nem is tudtam volna, minden gyerekkel macerás és hosszadalmas volt a szoptatás. a rendelőkbe és hasonló helyeken szokott lenni szoptatós szoba és programnak is próbáltam olyan helyet találni, ahol megoldható. ha nem, akkor vittem lefejt tejet üvegben és egyik sem lett cumizavaros. de persze volt olyan, hogy oviból hazafelé felkelt és hazáig ordított :) egyébként meg nem olyan hosszú ez az időszak, mert első pár hétben úgysem megy az ember egész napos programokra egy csecsemővel, a hozzátáplálás után meg bébiételt vittem szükség esetére.
2020. jan. 31. 13:57
 17/20 anonim ***** válasza:
15%

13. Hogy milyen egy paraszt kommentet írtàl ezzel a 6 hét gyerekágyas pihengetéssel. Annyira utàlom ezt a többgyerekes fennhéjázást.

Ķépzeld, én a császár után 3 nappal itthon voltam, aznap és másnap volt itthon a párom, a következő nap ment 24 órába, utána alvónappal, aztán újra 24-be. Kèpzeld a gyerekágyas pihengetéssel a műtér utáni 5. napon már vittem a porszívót a lèpcsőn, dolgoztam is vele, kutyát sétàltattam másnaptól, főztem és főzök azóta és mindent is ellátok. Még gyerekágy alatt indult a kertszezon is. Segítségünk nincs, mi segítjük a beteg szüleinket.

De ez mind1 is, lènyeg, hogy sok többgyerekes anya nem szoptat nyilvánosan, hanem megoldja szépen otthon, meg egyébként is annyi gyereket szeretnék, amennyivel a kedvemnek és elvárásaimnam megfelelően tudok èlni.

2020. jan. 31. 18:05
 18/20 anonim ***** válasza:
60%

Egyébkènt a gyerekágyi pihenés a kontinencia és az egészség megőrzésének egy alapeszköze, a tejtermeléshez is kell, ne örülj annyira, hogy az asszonyodnak nem jutott.

Nekem se, de a párom nem is dicsekszik vele.

2020. jan. 31. 18:08
 19/20 anonim ***** válasza:
31%

Na meg kiváncsi lennék, mennyire találnád te pihentetőnek, ha egy terhesség kiviselése és egy szülés után, friss sebes gáttal vagy átvágott hasfallal, és a méhben egy hatalmas vérző sebbel "csak" annyi a feladatod, hogy napi 24 órában etess, ringass, altass, sétáltass egy újszülöttet. Az enyém 4,5kg volt, az orvosom azt mondta, hogy 6 hétig nem emelhetek 2kg-nál nagyobbat, aztán összenéztünk, karomban a babával és elnevettük magunkat.

Meg egy mellgyulladás is király még, rózsaszín pihiként, lázasan, gyulladt, kráteresre fekélyesedett mellből szoptatni.

2020. jan. 31. 18:36
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

15 kérdezö

Ne is várd hogy 2 hetesen ügyesek lesztek

Hamar a baba és te is megtanuljátok..

Egy idő után otthon simán felhúzta a felsöm kiszedte a melltartóból is

Majd befejezvéb visszacsibált mondent

Annyit kacagtam rajta

2020. jan. 31. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!