Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudnek szabadulni a...

Hogyan tudnek szabadulni a gondolattol, hogy a gyerekem beteg?

Figyelt kérdés
Fel eves. Hangozzek ez barmilyen hulyen is, ugy latom, hogy autista. Minden kinoz ez a gondolat, bearnyekolja ezt a szep babazos idoszakot. Annak ellenere hogy tisztaban vagyok vele, hogy nem lehet meg tudni, hogy az e vagy sem. De nem nez ram sokaig, ugy latom egyaltaln semmilyen szinten se erti amit mondok neki, neha brutalis duhkitoresei vannak, furan nyitogatja a tenyeret es forgatja a csuklojat rengetegszer, nagyon bizalmatlan mindenkivel, a tukorkepe es mas babak egyaltaln nem erdeklik, semmifele erdeklodest nem mutat iranyukba, a hozzataplalas nagyon docogosen megy.... szoval ugy erzem autista:( de nem birok igy elni minden nap minden orajaban ezzen kattogok ettol rettegek:(

2020. jan. 29. 14:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
19%

Nálunk voltak, védőnő is kiszúrta, de elodázta, hogy majd változik, mozgásban nálunk is csak a takarólerugás meg a 7 hónaposan kapaszkodva felállt volt.

Engem is piszkáltak, hogy beképzelem, senki sem akar ilyenre még csak gondolni sem. Aztán most mégis, de kiemelték, hogy a határon van, nem tipikus.

Ha nem tudsz szabadulni az érzéstől, fejlesztésekre vidd, mindig a korának megfelelően. Azzal tudod nyugtatni magad, hogyha az is, te legalább mindent megtettél, plusz akkor is a te cuki gyereked.

Esetleg még kereshetsz babás “kísérleteket” aranyos játékos foglalkozások, könnyebben kiszűrik és nyomonkövetik, ha gond van.

2020. jan. 29. 16:23
 12/14 A kérdező kommentje:
Remeltem hogy ilyen valaszokat kapok es visszarantatok a foldre... megis azt gondolom hogy nagyon mas a babam mint a tobbi vele egykoru. Latom a szememmel.... teljesen mas. De remelem ez csak a kis szemelysege... koszonom a valaszokat
2020. jan. 29. 19:50
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Sokan leírták elôttem és mindenkinek igaza volt, a babád viselkedése teljesen normális! Ha valami mégis lenne vele (ami valószínüleg nincs) akkor is valóban nagyon nagyon messze vagytok még tőle hogy egyáltalán bárki is mondjon valamit. Az autista diagnózissal meg a nem teljesen egyértelmű esetekben azért óvatosan bánnak, úgyhogy ha még lenne is valami sem biztos hogy kimondják rá, hogy autista.

De hidd el, ezt egy teljesen átlagos fél évesről ráadásul meg soha senki nem mondaná ki.

Ebben a korban az a gyanús, ha nem próbál mozogni (nem forog, de nem is látszik hogy akarná), nem nyúl játekokért, nem érdeklődik, esetleg nem vesz semmit a szájába (ez is egy megismerési forma ebben a korban), nem figyel a hangokra, nem mosolyog vissza, nem gőgicsél.

Plusz ha valami extra idegrendszeri problémája lenne azt szerintem inkább a nagyon rossz alváson vagy a sok és ok nélküli sírason lehetne észrevenni. De az sem feltétlen jelent semmit. Vannak egyszerűen csak nehezebb természetű, többemberes babák.

Mondókázz, énekelj neki, és fog rad figyelni. 8-10 hónaposan mutathatod neki a tapsolást, integetést. Vagy bármit ami közös móka, játék. Amit mondassz is csak ebben a korban kezdi (!!!) majd csak megérteni.

Amiket te leírták elvárások valóban inkább 1 éves vagy nagyobb babákra jellemző.

Bízzál benne, légy türelmes és hidd el fog majd fejlődni (valószínüleg most is azt teszi). Szerintem pár hónap múlva kicsit keserédes mosollyal az arcodon fogsz majd ezekre a buta aggodalmakra visszagondolni.

Kívánom, hogy így legyen!

2020. jan. 29. 20:41
 14/14 anonim ***** válasza:
17%
En csukloforgatast ilyen picinek meg nem is lattam. A kiskonyvben a havi statuszban eloirtakat tudja? Nekem 7 honaposan mar ertette hogy nem,es ha raszoltam sirva fakadt. Anyukak osztone jo,vidd el neurologushoz ,aztan majd mond valamit. Deveny se rossz otlet.
2020. jan. 30. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!