Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor normális ha áll a baba?...

Mikor normális ha áll a baba? Nem korai ez még?

Figyelt kérdés
A húgom kislánya elég kis vasgyúró volt születése óta, de etetve is volt rendesen. 3.3 kilóval született most 6 hónaposan 8,5 kiló. Én nem ebben dolgozom, nincs gyerekem, így nem akartam soha beleokoskodni hogy neveli a gyerekét. Viszont a napokban találkoztam az egyik barátnőm lányával, aki pár nappal idősebb a húgom babájánál, és így láttam a különbséget. Húgom kislánya nem mászik sem kúszik de már tesóm azzal hívott fel tegnap, hogy áll a pici, alig kell fogni. Este pont mentem hozzájuk és már vezették kb a kicsit. Nekem kicsit úgy tűnt erőltetve van ez. Nem igazán tudom, hogy ez így normális-e, mert a másik baba, akit láttam köszönő viszonyban sem volt ehhez. Ő hason, háton forgott szépen és a kúszást próbálta, nyukált a játékok után, de tesóm picije csak a levegőbe csapkod, ha hasra teszik semmi mozgás, de már áll, ez picit fura. Nem akarok kötekedni de ez így nem korai?

2020. jan. 26. 13:31
 1/10 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem ebben a korban normális. Semelyik baba sem ugyanolyan mint a másik, máshogy fejlődnek, szóval ha a húgodék nem aggódnak, te se tedd! 😉
2020. jan. 26. 13:35
 2/10 anonim ***** válasza:
85%

Ha magatol all fel, akkor nem gaz, de vezetni nem szabad.

Mondjuk ha meg nem forog, nem valtoztat helyet, akkor nehez elkepzelni, hogy magatol all fel, mert ahhoz eloszor oda kellene jutni valamihez, amibe belekapaszkodik es fel tudja huzni magt.

Ez forgas/kuszas/maszas nelkul nem megy.

Felallitani nem szabad, ahogy vezetni sem, ahogy mar irtam, de minden jo es semmi sem korai, amit magatol csinal.

A suly/meret nem szempont, nekem 3 gyerekembol ketto nagy sulyu volt az elejetol, de tenyleg nagyok voltak (hosszra is amugy). A legnagyobb gyerek olyan volt, mint egy michelin-baba. Ennek ellenere mindent hamar csinaltak, a suly nem voot akadaly, mert birtak mozogni, erosek voltak.

2020. jan. 26. 13:41
 3/10 anonim ***** válasza:
98%

Minden baba másképp fejlődik. Az én lányom kereken 8 hónapos, bútorok mellett lépeget, ül, áll, mászik, mindent csinál a járáson kívül, sőt, egy pár pillanatra kapaszkodás nélkül is megáll. Soha semmit nem erőltettem. Járunk babajógára, ott egy másik kislány egy héttel hamarabb született az én lányomnál, és kúszásból még csak most próbálgatja a mászást, ülni sem tud még magától. Ilyen óriási különbségek vannak. A lányom 2,5 hónaposan már fordult hasról hátra, más baba még 4-5-6 hónaposan kezdi. DE! Erőltetni nem szabad. Vezetgetni sem. Tartani is csak annyira, hogy ne üsse be magát sehová. Ha nem ül, nem szabad ültetni.

És egy másik adalék: napok alatt kegyetlen sokat tudnak fejlődni. A lányom nagyon sokáig állt négykézláb, és nem jött rá, hogy induljon el, ő nem kúszott soha. Aztán egy pénteki nap leesett neki, hogy tud előre haladni. Szombaton felült magától, és kedden pedig először felállt. Magyarán 4 nap alatt egy négykézláb himbálódzó babából lett egy ülő, mászó, álló baba. Elképesztő volt. 5,5 hónapos volt.

2020. jan. 26. 13:41
 4/10 anonim ***** válasza:
88%

De igen korai. Nagyon nem jo, ha kimarad a kuszas es maszas. Masreszt az allasban es jarasban nem szabad segiteni. 5.5 hos gyerekem epp csak fordul, el nem tudom kepzelni, minek kell labra allitani. Gondolom fel se ult magatol, mert nem

Is maszott.

2020. jan. 26. 13:43
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat!

Én nem igazán tudom ezeket és bele sem akarok szólni csak érdekelt hogy rendben van e így. Az apja húzta fel a gyereket hogy álljon fel, amikor nekem mutatták, a pici meg pipiskedett. Nekem ez picit erőltetett volt. De az tény, hogy más minden baba

2020. jan. 26. 13:47
 6/10 anonim ***** válasza:
90%
Jó, ennyi erővel az újszülöttek sétálnak. Csak az meg a lépegető reflex miatt van. Ez meg a hülye szülei miatt.
2020. jan. 26. 15:06
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Igy van. A korhazban ellenorzik a reflexet. A 3 napos baba is setal. De a tesodek nagy hulyeseget csinalnak ezzel.
2020. jan. 26. 18:59
 8/10 anonim ***** válasza:
46%
4 gyerekem van, mindannyian 5 hónaposan kezdtek kúszni, de 2 állt és kapaszkodva lépegetett 6 hónaposan, közben ültek és másztak is, a másik 2 meg hónapokig csak kúszott és ült, és 9-10 hónaposan álltak fel, akkörül kezdtek mászni is. Mindannyian lányok, kb ugyanakkorák és ugyanúgy foglalkoztunk velük. Semmit sem erőltettünk egyiküknek sem, sosem vezettük őket. Ja és mindannyian 14-15 hónaposan kezdtek önállóan járni, azok is, akik hamar lépegettek kapaszkodva.
2020. jan. 26. 19:17
 9/10 anonim ***** válasza:

Az én lányom is felállt 6 hónaposan DE magától, sosem erőltettem. Kúszni már kúszott, de mászni még nem, a dévény tornán azt mondták, hogy másznia kellene mielőtt járna. Szerencsére el is kezdte, azt is, közbe mellette felállt, kapaszkodva lépegetett is. Végül 10 hónaposan engedte a bútorokat és ment egyedül.

Beleszólni sajnos úgy sem tudsz, de jobb lenne, ha nem erőltetnék ezt a dolgot.

2020. jan. 26. 23:56
 10/10 anonim válasza:
Ha kimarad egy egy fázis (pl kúszás vagy mászás) akkor nagy bajok lesznek. Anyám ebben dolgozik szóval tudom. Vigyék korai fejlesztésre.
2020. jan. 27. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!