Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Két gyerek között visszamentél...

Két gyerek között visszamentél dolgozni?

Figyelt kérdés
Még nagyon pici az első babám,30 éves vagyok és egyetem után 5 évet dolgoztam. Már gondolkodom rajta,hogy majd hogyan legyen a további család tervezés. Szeretnénk még egy, vagy talán akár kettő gyereket is, nem túl nagy korkülönbséggel, kb 2.5-3 év, bár ugye ez nem csak rajtunk múlik. Szeretnék is közte dolgozni, egyrészt mert biztosan majd jól fog esni a szellemi munka, másrészt a munkahelyi előmenetelem szempontjából sem utolsó, ha nem maradok ki ennyi évet, amennyit 2-3 gyerek jelent egymás után. De közben meg talán értelme sincs, hogy visszamegyek mondjuk két év után dolgozni és fél éven belül teherbe esem..ti hogy csináltátok és miért? Nem szeretnék vitát, mindenki tapasztalata érdekel de ne minősítsük egymást légyszi
2020. jan. 23. 11:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
17%

Vissza. Nem akartam kis korkülönbséget, mert beleőrültem volna a 4-6 év itthonlétbe. Nekem nem az volt az életcélom, hogy ilyen nagyon kiessek a munkából, mert nem azért szültem, hogy elmeneküljek a dolgozók világából.

1,5 évet dolgoztam utána, ha nem lettem volna veszélyeztetett bevérzéssel, akkor lett volna 2 év is.

3 hónap híján 6 év van a 2 gyerek közt és nekünk ígytökéletes. A kicsi megy bölcsibe,ha minden jól alakul, a nagy iskolába idén én meg vissza dolgozni. Nem terveztem 3 évig itthon maradni.

Több baba viszont nem lesz, mert max ugyanígy vállalnám,addigra meg már öreg lennék a szüléshez(39). Nekem ez öreg...

2020. jan. 23. 13:19
 12/17 anonim ***** válasza:
34%
Esetleg a baba 1-2 éves korától home office a második terhesség altt ameddig bírod?
2020. jan. 23. 13:31
 13/17 anonim ***** válasza:
34%
Én a kisfiam 6 hónapos korában kezdtem el otthonról 4 órában dolgozni. 18 hós volt mikor bölcsibe ment, azóta 6 órában dolgozom de már be is járok. Olyan 3 év korkülönbséget tervezünk, ami azt jelenti, hogy ha ugyanúgy a 36. hétig tudok dolgozni, akkor majdnem 2,5 évet dolgozom a kettő gyermek között. Viszont az biztos, hogy a kicsi születése után nem kezdek bele megint ilyen hamar a munkába, akkor már nem szeretnék majd itthonról dolgozni.
2020. jan. 23. 13:58
 14/17 anonim ***** válasza:
34%
Az első két éves múlt mikor visszamentem. Hamar teherbe estem újra,így olyan 7-8 hónapot dolgoztam. Nagyon jó volt,helyre billentette a lelki egyensúlyomat. Most egy éves a második és gondolkozunk egy harmadik babàn. Ha bevállaljuk,akkor nem megyek vissza előtte dolgozni, mert tudom,hogy ha már visszamegyek, nem fogom még egyszer újrakezdeni a babazast.
2020. jan. 23. 14:10
 15/17 anonim ***** válasza:
34%
Nem, mert az 1. és a 2. gyerekem között 14 hónap van. A 2. és a 3. között pedig 18 hónap. 🙂
2020. jan. 23. 14:22
 16/17 anonim ***** válasza:
27%
Nem. A legkisebb 13, a legnagyobb 22 hónap korkülönbség, ami köztük van (4 kislány).
2020. jan. 23. 15:42
 17/17 anonim ***** válasza:
31%
Munkahelyi előmenetel szempontjából pont hogy az a jó ha nem mész vissza, hanem kis korkülönbséggel szülsz. Itt nem 3 évet értek, nekem 21 hónap van köztük, és a két gyerekkel összesen 3 és fél évet voltam itthon. A többi szempont alapján viszont érezhetsz mást jónak, ezt neked kell tudnod.
2020. jan. 23. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!