Lassan 14 hónapos gyerekkel baj lehet?
Kisfiamról lenne szó. 12 hónapos kori státusz vizsgálaton a kérdések között szerepelt hogy mutogat e, integet, mondd e szavakat. Fiam még akkor nem csinált ilyeneket és sajnos azóta sem, hiába foglalkozom vele. Nem tapsol, nem pápázik hiába mutogatom neki naphosszat.
A védőnő azt mondta autista gyanús, hogy még nem indult meg a kommunikáció-beszéd, kérte menjünk neurológiára, de a gyerek orvosunk azt mondta amíg nem jár (már feláll de nem jár még), addig ne vigyük mert gyakran a járás megtanulásával indul a beszédfejlődés stb?
Bejelentkeztünk ennek ellenére egy neurológushoz illetve mozgásterápiára, de tapasztalatokra lennék kíváncsi kinek hogy alakult, akinek a baba még nem mutogatott 14 hónaposan?
Hát engem nagyon megijesztett! Mondjuk mindent picit később csinált mint "kellett volna", de sok helyen olvastam hogy a mutogatás hiánya már probléma, illetve ez a pl hol a maci, nem mutatja meg, nem megy oda, mintha nem értené amit mondunk.
A hallása rendben van, azt a múlt héten nézettük.
Nálunk is később kezdett mutogatni, pedig 9 és fél hónaposan járt szóval bőven lett volna ideje beindulni a beszédfejlődésnek is.14 hónapos kora körül kezdte valamikor amiket felsoroltál kicsit talán később.Nekünk nem mondta senki, hogy autizmusra kellene gyanakodni.A mozgásához képest sokkal lassabban indult be a beszédfejlődése igazából nem is nagyon indult be(talán ha 20-30 szót mond 2 éves múlt) mi most ezért megyünk vizsgálatra majd.Szerintem a gyerekorvosra hallgass.Lesznek majd még fura tünetek, amikre rámondhatod ,hogy autizmus tünetei és azokat is kinövi, mert a legtöbb ekkora gyerek produkál ilyeneket csak az egészséges kinövi, a beteg nem. 18 hónap előtt nincs autizmusra szűrés.18 hónaposan is egy teszt van, ami jelző értékkel mutatja, hogy mennyire veszélyeztetett a gyerek ilyen irányban.
Ha úgy érzed nem akarsz várni kerüld meg a gyerekorvostok és keress magánba egy neurológust.Nem vesztetek azzal sem ha megnézi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!