Miket eszik 19 hónapos babátok?

Szia!18 hós:
reggel kakaó,
9 körül gyümi,vagy joghurt,
ebédre szinte már mindent,
uzsonna:gyümölcs
vacsora:szendvics,virsli,bundáskenyér stb.
este lefekvésnél kakaó.
tápszeres volt,15 hós koráig kapta-most már anyagi miatt tej van,meg lassan bölcsi és ott is az lesz.

17 hós, ha nem gond:)
Ébredéskor cicizik, bár nem mindég kéri.
Reggeli rántotta, kenyér valamilyen feltéttel, tojáskrémmel.
Hozzá kakaó vagy tea.
Tízóraizni nem szokott, mert 10-11 fele alszik el szopizva.
Ebéd amit épp főzök(a gulyáslevest nem eszi meg)
Uzsi ha kell neki joghurt, gyümölcs, túrórudi, túrókrém ilyesmik
Vacsora hideg vagy tejbegríz vagy rizs gyümivel néha.Szintén kakaó vagy tea ha hideget eszünk.
Lefekvés előtt még szopizk.

19 hós kislány, alig eszik valamit.
Reggeli 240 tápszer (7 körül), utána 8-9 között max egy pogi vagy egy negyed kifli vagy egy icipici szelet kenyérke vagy egy fél virsli.
Ebéd alvás után fél 3 fele: amit főzök, abból eszik, vagy gesztenyés kecskeméti bébiétel (190gr), azt nagyon szereti. Nagyon keveset ebédel.
Uzsira pár szem keksz vagy kölesgolyó.
Esetleg lopkod a vacsiszendvicsünkből, de ez ritka.
Este 8-kor vacsi 240 tápszer.

Utolsó vagyok, gyümölcsöt egyáltalán nem eszik, akármit próbálok adni neki, megrágja, majd kiköpi. Ezért is szeretem, ha néha eszi a bébiételt, mert abban legalább van valami kis gyümölcs.
Régebben megette a meggyes joghurtot, de már nem.
Se krémtúró, se joghurt, se semmit nem eszik.

20 hónapos a lányom.Mindent megeszik,nem válogatós,de csak úgy ha egyedül eheti(segítség nélkül).
Reggeli kenyér felvágottal+sajttal v. nélküle+kakaó v. tej 1 pohár
Tízórai:Gyümölcs
Ebéd:Minden amit mi eszünk,csak kevesebb borst rakok bele és nem csípős.Főzelék,husi(kicsire vágva),tészták bárhogy stb.
Uzsi:Joghurt v. túró rudi v. gyümölcs
Vacsi:Melegszendvics v. ami délben volt v. hidegszendvics tej v. kakaó.Ha csinálok tejbegrízt(rizs)akkor azt kap lehelettnyi kakaóporral v. fahéjjal.
10 hónaposan szokott le a szopiról magától,én nem keztem már el tápszerezni.Tejpépet viszonylag sokáig kapott vacsira kb.15 hónapos koráig

22:39-es és neked mekkora a babád?
Az én 19 hós lányom se viszi túlzásba az evést, de azért nem éhezik szerintem.
Reggeli 7-8 körül 300ml gabonapép
Tízórai egy gofri vagy negyed kifli vagy 100g gyümipép
Ebédre vagy a felnőtt kosztból összmennyiségre úgy 3-4 evőkanál vagy 190g bébiétel
Uzsi szintén gyümölcspüré vagy valami rágcsálnivaló(ropi, kuki, cornflaks)
Vacsi néha az, mint az ebéd, de itt is olyan 300-330ml gabonapép, azt imádja, hol édesen hol kakaósan.
De emellett valami mindig van a kezében, mindig valamit majszol, mégis extra vékony, nem hízik,de mellesleg tejérzékeny is.

19 hónapos kislány.
reggel: anyatej + reggeli velünk (kenyérfalatkák, pardicsom, ubi, felvágott, sajt) + 1 dl HA tápszer
délelőtt, valami rágcsa, mondjuk hamlet, vagy kölesgolyó + gyümölcs, pár falat dinnye vagy barack
ő ebéd előtt alszik, előtte és utána cici (de már nicns sok tejem)
ebéd: levest szereti nagyon, meg a rakott dolgokat, fasírt, rizzsel, valamilyen mártásos tészta (olaszos jellegű), ilyesmi
utána egyből megint valami gyümölcs
délután pár falat péksüti uzsonnára
vacsora: ált. mint reggel, vagy ha marad ebédről meleg + 1 dl HA tápszer
alvás előtt cici.
mostanában éjjel kel, akkor kap cicit, de az elhanyagolható (jönnek a szemfogai).
kb. 83 cm és 11,3 kiló, de nem tudom pontosan, mert legutóbb már sehogy se lehetett lemérni az orvosnál :S

Lányunk 17hónapos, nem nagy evő...
reggel 7körül junior italt kap, simán vagy kakaóval, kb 1dl amit megiszik.
10körül egy joghurt vagy tejszelet
12-13között ebéd, a miénkből eszik már egy éves kora óta, max 1dl leves, és utána pár falat a másodikból. Ha tészta akkor abból többet eszik.
Alvás 2-3óra hossza, utána ha felkel kap gyümölcsöt, néha túróval,joghurtal,tejberizzsel,tejbedarával, vagy palacsinta stb..
Este 8kor kap junior italt, az kb 1,5dl, előtte néha eszik velünk, de nagy ritkaság.
Sok folyadékot iszik amióta ilyen meleg van, de előtte sem volt nagy evő. 8-10hónaposan többet evett mint most. Szépen fejlődik,vidám,egészséges, úgyhogy ha neki ennyi elég, akkor nem izgatom magam.. :o)

Reggel 7kor megiszik 2 dl tejet.
9 körül együtt reggelizünk, 1 szelet kenyeret megeszik sonkával vagy sajttal, vagy tepertővel kakastaréjjel, tojással vagy sült kolbàsszal virslivel. Paradicsom uborkát kovászos uborkát eszik hozzá, de ha hagymát eszem azt is megeszi hozzá.
Ebédre azt eszi amit mi, főzelék hússal, sült hús burgonyával, tésztákat mindent megeszik .
Uzsonnára 1 joghurtot pudingot vagy krémtúrót kap, vacsorára pedig megint kenyér van valamivel
lefekvés előtt 2dl tej.
Semmi gyümölcsöt nem hajlandó megenni csak a ribizlit! Nagyszülőknél megtetszett neki, állt a bokor előtt szorgalmasan szedte ette, azóta azt eszi! Ha dinnyét barackot almát eszem jön megnyalja és engem etet vele, egészben darabolva lereszelve dehogy sem eszi!
17 hónapos lány, 12,3 kg, nem kövér, nem vékony, olyan pont jó, 87 cm
egyébként volt hogy nem evett 2 héten át mikor jött a foga, csak hasábkrumplit virslit és a sajtburgert volt hajlandó enni reggel dèlben este, de legalább evett valamit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!