Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kérvényeznél több állampolgárs...

Kérvényeznél több állampolgársagot is a gyerekednek?

Figyelt kérdés
Lényegében három állampolgárságra jogosult, magyar miattam, egy az apukája részéről és egy az országé ahol élünk (ez van még neki egyelőre egyedül). Gondolkozom hogy anyakönyveztessem-e Magyarországon de nem tudom a sok papír munkán kívül mi előnye származna belőle? Mindhárom lehetséges állampolgárság európai uniós. A jelenlegi itteni állampolgárságot úgy kapta meg, hogy felnőtt korában el kell döntenie ezt tartja e meg, vagy másikat (amit a mi szarmazasunk miatt kap) szóval tényleg nem tudom mi előnye származna belőle. Van esetleg ötletetek? Ti kérnétek neki több állampolgársagot?
2020. jan. 8. 10:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
56%
Ha mindketten magyarok lennétek, akkor lenne kötelező.
2020. jan. 9. 00:00
 12/17 anonim ***** válasza:
Tevedes, utolso. Az egyik szulo magyar, a gyerek is az.
2020. jan. 9. 06:06
 13/17 anonim ***** válasza:

"Ha mindketten magyarok lennétek, akkor lenne kötelező."

Ez nem igaz. Nálunk csak én vagyok magyar állampolgár, mégis kötelező. Már a szülőszobán felvilágosítottak, hogy a kórház kötelezően jelezni fogja a nagykövetség felé, hogy magyar állampolgárságú gyermek született. Ausztriában élünk, apuka osztrák. Így már másnap a kezemben voltak az okiratok a gyermek osztrák állampolgárságáról. Ezután intéztem a magyart.

2020. jan. 9. 12:04
 14/17 anonim ***** válasza:

10, 11!

"Magyar állampolgár gyermeke a törvény erejénél fogva a születésével magyar állampolgár lesz, függetlenül a születés helyétől. A külföldön történt születést Magyarországon is anyakönyveztetni szükséges."

Magyar állampolgár. Egyes szám. Mindegy, hogy anya, apa, avagy mindkettő magyar.

2020. jan. 9. 12:15
 15/17 A kérdező kommentje:
Érdekes köszönöm az információkat. Ha van egy év kivárni az jó hír. Mondjuk nem értem miért köteles ezek szerint akkor három állampolgárságot felvenni de majd max leadja ha nagy lesz.
2020. jan. 9. 12:21
 16/17 anonim ***** válasza:
56%
Nekem is CSAK osztrák állampolgár a lányom. Pedig én magyar állampolgár vagyok. Nekünk azt mondták, nem kötelező, csak ha akarjuk. Nem akartuk, semmi szükségünk bonyolítani a dolgokat. Kaptunk egy papírt, amivel HA akarjuk, akkor bármikor kérvényezhetjük. Ennyi.
2020. jan. 9. 22:52
 17/17 anonim ***** válasza:

16!

Pedig kötelező, nem választható.

Kérdező!

Valóban hülyeségnek tűnik a többszörös állampolgárság. De a gyereknek majd ha oda jut, jól jöhet. Ha eldöntötte, hol szeretne élni, adott ország állampolgáraként sok mindenhez alanyi joga lesz, míg másoknak jopár feltétel nem meg kell felelniük. Anyagilag nem teher, ezek az állampolgársági kérelmek ingyenesek és max feltétellel, mint pl a szülő állampolgársága, vagy a születés helye, nem járnak.

Ha nem kérnéd valameyliket, a gyerek pedig később mégis szeretne, sok esetben nagyon nehéz vizsgát kell tenni, plusz nem k3ves pénzbe kerül. Emellett nem is garantált, hogy megkapja.

2020. jan. 10. 06:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!