Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Spórolási tippet, ötletek,...

Spórolási tippet, ötletek, módszerek? Segítsünk egymásnak, hátha valakinek a te módszered válik be!

Figyelt kérdés
Gyerek(ek) mellett nem egyszerű a spórolás. Akinek van ötlete, tapasztalata, segítsünk egymásnak, milyen módszerekkel tudnánk akár pár ezer forintot is félretenni havonta? Van kedvetek? Osszuk meg egymással!
2010. júl. 21. 13:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

mosópor felesben mosószódával, aminek pár száz ft csak kilója, és csak akkor indítom a gépet, ha tele van

olcsó öblítő (ugyanolyan jó illatú)

éjszakai árammal mosok, kihúzom a bojlert, bedugom a mosógépet és kész, reggel meg teregetek, vagy az éjszakai szopizás után

ruha szinte csak használtan, turiból

játékok, babaholmi szintén használt, piacról van pl hinta, komp, járóka

a baba fürdővizéhez csak engedek meleget és én is megfürdök benne, elvégre ő nem túl koszos, még csak 5 hónapos. persze csak ha nem kakil bele;)

nem égetünk villanyt feleslegesen, mindent kihúzunk ami nem megy napi szinten

tavaly vettünk új bojlert és hűtőládát, több ezer ft-tal lett kevesebb a villanyszámlánk

rövid távra gyalog, vagy biciklivel megyek

sehol nem veszek szatyrot, viszem itthonról

ha lehet, visszaváltható flakonos dolgokat veszek pl víz, kóla, sör

üdítő helyett tea, szörp, limonádé

tv+net+telefon együtt nincs 7 ezer ft

szabadstrand, legalább a belépőt megspóroljuk

pelus akciósan, kuponnal, popsitörlő is

nem veszek le a kártyámról pénzt, csak fizetek vele, az ingyenes

havi 5 ezer megy a gyerek számlájára, automatikus utalás, így nem tudom elkölteni:)

a számlákat szintén a kártyámról vonják, a biztosítások így jóval kevesebbe kerülnek

hát, kb ennyi jutott eszembe! de én is kíváncsi vagyok a többiekre!

2010. júl. 21. 13:43
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
én csak egy rövid megjegyzést tennék, én a 8 hónapos kisfiam ruháit sem mosom külön, együtt a miénkkel, semmi baja sincs tőle, és már kb. fél éves kora óta csinálom
2010. júl. 21. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!