Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van két örökbe fogadott...

Van két örökbe fogadott kisfiúnk. Egy 15 hónapos és egy 2 hetes. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Édes testvérek. A nagyobb nagyon szelíd, mosolygós, csodálatos gyerek. A kisebb egy hete érkezett, vele nehéz. Sokkal követelőzőbb, folyamatosan ordít, ha leteszem. Ha felveszem, csend. Keveset alszik. Most mindketten náthásak is voltak. A férjem a kicsivel nem foglalkozik, még meg se fogta, mert egyszer próbálta és a baba emelt a hangerőn. Nem tudom mindig dajkálgatni. Segítség nincs. Éjjel is nehezen alszik vissza, ma is másfél órát sétáltam vele. Ha leülök, kiabál és úgyis eléri, hogy sétáljak. Elég türelmetlen vagyok vele, rá is szólok. Néha nagyon elegem van, kiakadok. Az is baj, hogy a nagyobb elkényeztetett minket, olyan jófajta. Nem akarok lelki sérülést a gyereknek, meg különbséget tenni sem, de egyelőre pont ezt csinálom. Nagyon szégyellem magam és tehetetlen vagyok, mondjatok valami okosat légyszi, mit tehetek?

2019. dec. 29. 08:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
87%
De minek vállaltad, ha nincs segítséged? Két hetes és már itt tartasz? Egyszerűen nem tudom felfogni. Nagyon remélem, hogy kamu.
2019. dec. 29. 08:51
 12/21 anonim válasza:
86%

Nekem úgy tűnik,te még nem voltál felkészülve egy pici babára,és nem tudtad mi jár egy ekkora gyerekkel.Mint ahogy már többen is írták,ő tudja h nem te vagy az anyja az illatodból,szívverésedből...

Sok türelem és meglátod minden jó lesz.Csak tényleg légy türelmes,idővel minden jobb lesz.

2019. dec. 29. 09:09
 13/21 anonim ***** válasza:
96%

Ha röpke 1 hét alatt így érzel,mi lesz később?

Ha a kérdés nem kamu,van már tapasztalatod. A nagyobbik mennyi idősen került hozzátok? Tudhatod,hogy nehezebb nekik asszimilálódni,mint azoknak a babáknak,akik vérszerinti családban nevelkednek.

Tudom,mert nekem is 2 öf.fiam van,csak ők már nagyok.

Viszont nevelőszülőként 3 hét különbséggel került hozzánk 2 csecsemő. Ők most 7 és 8 hónaposak. (3 és 5 hetesen érkeztek a családba).

Szóval,ha nem kamu,szedd össze magad,és segíts annak a picinek beilleszkedni,és persze a nagynak is elfogadni az új helyzetet. Később jobb lesz,ha ezt most tudod kezelni. A férjednek is adj időt. Az sem baj,ha egyelőre a naggyal foglalkozik,míg te a picivel,aztán idővel majd változni fog.

Viszont a gyámügytől lesz utánkövetés (ezt neked tudnod kell),ha azt látják,hogy nem tudtok megbirkózni a helyzettel,szerinted mi lesz? 1 hónapig ideiglenesen van nálatok...nem is ragoznám tovább.

2019. dec. 29. 09:19
 14/21 anonim ***** válasza:
91%

2hetes...ilyen idősen ez a dolga. Eszik, alszik, ordít, mert ennyi az összes eszközkészlete a kommunikációra. Nem követelőzik, csak közli, hogy valami nem jó.

Ha kézben nem sír, vedd fel, magadra is kötheted. Ezt is vállaltad, mikor örökbe fogadtad. Egy saját baba sem lenne más. Őt is állandóan dajkálni kellene, ha sír.

Minden baba más. Ez így normális. Az egyik eszik, alszik, vigyorog, a másik sokat sír, a harmadik keveset eszik, a negyedik keveset alszik.

2019. dec. 29. 09:37
 15/21 anonim ***** válasza:
90%

"Elég türelmetlen vagyok vele, rá is szólok."

És mit vársz egy 2 hetes babától? Hogy megérti ha azt kéred maradjon csendben?

Számára még idegenek vagytok, nem is értem hogy írhatsz ilyet egy ilyen pici babáról...

1 hét alatt így érzel? Mi lesz később ha már most nem tudod kezelni a helyzetet?

Egyebként remélem csak unatkozol otthon így a 2 ünnep között és egy kitalált történet ez.

2019. dec. 29. 11:00
 16/21 anonim ***** válasza:
91%
Ugyan kapjál már az agyadhoz egy 2 hetes pici babáról beszélünk! Istenem és ilyeneknek adnak gyereket, még olvasni is borzasztó.
2019. dec. 29. 12:59
 17/21 anonim ***** válasza:
85%
Még ma hívd fel a tegyesznél az ügyintézőf, holnap már lesz is szerető új családja mindkét gyerkőcnek.
2019. dec. 29. 13:05
 18/21 anonim ***** válasza:
95%
Két hetes babától mit vársz? Érzi, hogy stresszelsz és nem szereted. Szeretgesd, simogasd, nyugtatgasd. Hidd el, egy saját baba is ugyanígy tenne 2 hetesen. A nagy mennyi idősen került hozzátok?
2019. dec. 29. 13:23
 19/21 anonim ***** válasza:
94%

Tulajdonképpen a te szavaiddal élve, 'jofajta' gyereket akarsz vagy szeretni szeretnél feltétel nélkül egy gyereket és felnevelni?

Nem mindegy.

Ha édes gyereked lenne,akkor is feltetted volna ezeket a kérdéseket?

Emlékszel az érzésre amikor gyereket szerettél volna bármi áron?

Na,akkor jusson eszedbe!

Etesd meg, lehet,hogy éhes.

Ha szultel volna akkor ebben az időszakban még javában a gyermekágyi időszakot toltened.

2019. dec. 29. 14:28
 20/21 anonim ***** válasza:
97%

2 hetes baba náthás... Még csak most jött a világra és máris beteg?! Alkalmazkodnia kell a kinti élethez és még ez is! Felnőtt embert is megviseli a nátha,nemhogy egy csecsemőt!!!

Bár ez egy JÓFAJTA kamu kérdésnek tűnik.

2019. dec. 29. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!