Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tegnap kezdett kúszni a...

Tegnap kezdett kúszni a lányom! Csak az egyik lábával tolja magát! Majd rá fog jönni a helyes technikára? Vagy segítség kell neki?

Figyelt kérdés
2010. júl. 20. 13:12
 1/9 anonim ***** válasza:
szia, az én kislányom nem kúszott, csak mászott, viszont az elején azt ilyen féloldalasan, a gyógytornász mondta, hogy ez nem gáz, "sánta rókázik". lehet hogy a kúszásnál is van ilyen, de nem tudom biztosan.
2010. júl. 20. 13:16
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiam 2 hétig kúszott, azt is hátrafelé...:) Nagyon muris volt, amikor "beparkolt" a pelenkázó alá :)Aztán egyszercsak elkezdte riszállni magát 4kézláb és 2-3 nap múlva már mászott...

Nem igen kell segíteni nekik, tudják ők , hidd el :))

2010. júl. 20. 13:18
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi!Csak néha sír közben,bár az is lehet hogy nyúzza a föld az izzadt kis testét :),vagy nem olyan ütemben halad ahogy fejben azt ő elképzelte!
2010. júl. 20. 13:19
 4/9 anonim ***** válasza:
Nálunk kb 1 hét alatt tökéletesitette a kúszást és utánna olyan lett mint egy kis kommandós. :)
2010. júl. 20. 13:23
 5/9 anonim ***** válasza:
A lányom is csak egy lábbal tolta magát, a másikat húzta maga után. Elképzelhető hogy előbb-utóbb mindkét lábát használja, de lehet hogy ne. Nekem azt mondták, hogy nem baj, lehet, hogy így biztonságos neki (nálunk kő van). Ebből nem is lett semmi baja. Arra figyelj viszont, hogy a lábfeje kifele legyen. Tehát a belső lábéle érintse a talajt. Ugyanis elég késő vettük észre a védőnővel ezt (pontosabban én láttam de nem tudtam hogy probléma lehet) és már nem segített a talpmasszázs. A járásnál befele fordítja nagyon a lábfejét és nem múlt el. Még most is többször elesik a saját lábában. Elvittük ortopédiára ahol azt mondták saroksüllyedése van. Cipőt írtak fel rá.
2010. júl. 20. 13:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Kisfiam kb 1 honapig csak egyik labaval kuszott.Aztan a maszas ota rendesen hasznalja labait.Gyerekorvos sszerint ez nem volt gond.Most tanul jarni,mar 3 lepest egyedul megy!Juhuuu :)

13 honapos kisfiu anyukaja

2010. júl. 20. 14:24
 7/9 A kérdező kommentje:

Gratulálunk a 3 lépéshez! :)

Az a baj nálunk hogy nem nagyon akar kúszni,mert már 3 hete felállt és akkor meg nyafog hogy fogjam akezét és menjünk! 7,5 hós

2010. júl. 20. 14:59
 8/9 A kérdező kommentje:
Ja néztem a lábfejét kifelé van!Köszi
2010. júl. 20. 15:00
 9/9 anonim ***** válasza:
a lábfejes válaszoló vagyok. NE JÁRASD !!! Egyébként mászni már nekem is jól mászott. Azt viszont hallottam, hogy nem jó ha kimarad egy mozgásnem. Akár iskoláskorban jelentkezhetnek erre visszavezethető problémák. Abban viszont tudsz segíteni, hogy ösztönzöd a mászásra. Bővebben védőnőd vagy privi.
2010. júl. 20. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!