Hány hónapos korban ült magától rendesen a babátok? Mikor fordult át?
Az hülyeség, hogy le van írva mit, mikor kell csinálnia. Ezzel van tele a tököm, amikor a védőnő is erről papol, hogy a tankönyv így a tankönyv úgy. Meg a percentilis görbéivel van elfoglalva, hogy a gyerekem a legalsón van (tömegnél). Nem tudja felfogni, hogy erőszakkal nem lehet egy gyereket etetni, es nem lehet beleerőszakolni a kaját. Nekem a kisfiam rengeteget mozog simán el tudom képzelni, hogy amit megeszik le is mozogja, ráadásul napi 1 (tudom ez a normális) széklete minimum van, de van hogy több is pl 2 alkalom. Mondtam a védőnőnek, ha azt gondolja éheztetem a gyereket bátran kijöhet bármikor, mert a hűtő mindig tele van. Egyszer azt mondja, hogy ez a normális, másszor az, hogy vigyem pszichológushoz a gyereket, ha csak ennyi a tömege. Az orvos sem mond semmit. Ha felmérés van a védőnő kérdés nélkül beikszeli azt, ami ilyenkor normális, holott, ha kérdez mindig normálisan van válaszolva. Az orvos is hülyén néz rám, ha olyan időszaka van a gyereknek, hogy nem eszik, mert papíron azt látják minden normális. Ráfogják a fogzásra, hogy ez így oké, és ennyi. Megjegyzem a gyerek nem vashiányos, ha étvágytalan, volt olyan időszaka, de kijött belőle, illetve nemrégiben lett ismételten labor csinálva. Én beletörődtem abba, hogy minden normális, ha beteg is a gyerek, max a legvégsőknél viszem fel orvoshoz, meg védőnőhöz is, mert egyik sem normális. Nekem nem tetszik ez a sz.*rok rá hozzáállás, és az a szomorú, ha pénzt adsz, 10-20-30 ezer forintot akkor is így állnak hozzád.
A kérdésre válaszolva a kisfiam annak ellenére, hogy az étvágyával ennyi gond van/volt, kb félévesen már tuti ült, illetve 100% biztos vagyok benne, hogy 4 hónaposan átfordult. Igaz előtte is próbálkozott, sőt egyik irányba ment is, de én a kétirányú oda-vissza fordulás idejét írtam le. Jelenleg 14 hónapos, még nem jár magától, de kapaszkodva egyedül feláll, és kapaszkodva sétál is ágy, bútor mellett. Ha ágyon vagyunk ott megjön a bátorsága kapaszkodás nélkül feláll, és lép egyet-kettőt, de aztán leül. Viszont, ha nem lép van hogy stabilan már megáll egy darabig.
3 hónaposan már fordult.
7 hónaposan és 1 hetesen mászott, 1 napra rá felállt, akkor ki is ült magától.
6 hónaposan ha felültettem, akkor támaszkodás nélkül sem dőlt el.. de ezt nyilván nem
Eröltettem
A nagy 3 hosan átfordult 7 hosan stabilan ült.
A kicsi 6 hosan fordult át, 10 hósan ült stabilan először.
A nagy 6 hónaposan fordult át, 7 hónaposan ment csak könnyedén az átfordulás, 13 hónaposan ült.
A kicsi 3 hónaposan átfordult, de 5 hónaposan kezdett tudatosan és könnyedén átfordulni, 8,5 hónaposan ült ki mászásból.
De miért ez a kettő érdekel? E kettő között rengeteg fontos van. Kúszás, mászás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!