Kislányom 5 hós lesz a jövőhéten. Már második hete szenved a cumisüveggel. Elkezd enni majd kiveszi a szájából vagy kiköpi és hisztizik, visít egyet, majd eszik tovább. Pár falat és ugyanezt csinálja. Már 3 hós kora óta kap pótlást, úgyhogy nem hiszem hogy cumi zavar lenne, folyik neki, nem meleg. Miért csinálhatja?
2010. júl. 19. 16:54
1/7 anonim válasza:
Az én lányom akkor csinálja ezt, amikor jön a foga és fáj neki. De akkor a kanalas evéseknél is ez van.
Az is lehet, hogy nem éhes, hanem inkább csak szomjas, és amiatt dühöng, hogy valami szomjoltóra vágyik. A lányom (10 hónapos) sem eszik már kb. 1 hete este tápszert, ugyanígy kiköpi, ellöki, mint a Tied, viszont ha inni kap, akkor kiüríti az egész üveget.
2010. júl. 19. 17:04
2/7 anonim válasza:
Szia! Kisfiam ugyanezt csinálta 4 hónaposan. Már mindent megpróbáltunk: állva ettettük, férjem etette, énekeltem etetés közben...stb, de nem segített, csak ordított. Ez tartott kb. 1 hétig és utána minden a régi lett. Pár napon belül megjelent az első foga. Egy hónap múlva ugyanez a cirkusz volt, és jött még egy foga. Szóval kitartás! És ne aggódj! Ami kaja ilyenkor kimarad, azt a nyugalmi időben bepótolja :-)
2010. júl. 19. 17:24
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Lehet fog a dologban, mert mindent iszonyatosan rág meg a keze mindig a szájában van. Meg persze folyik a nyála.
2010. júl. 19. 18:00
4/7 anonim válasza:
Szia! A Kislányomnak még csak mocoroghatnak a fogai, 15 hetes, de nálunk is ez van. Mióta elkezdte egyáltalán nem melegítem a vizet, hanem szobahőmérsékleten oldom fel a tápszert és így jobban elfogadja. Nem tudom van-e összefüggés, de esetleg megpróbálhatod.
2010. júl. 19. 23:06
5/7 anonim válasza:
Nem HA-s tápit kap? Mert a kisfiam ugyanezt csinálta 1,5 hónapos korában, így akkor a keserű HA tápit le kellett cserélnünk simára.
2010. júl. 20. 08:45
6/7 A kérdező kommentje:
De Beba Ha/Ar-t kap. De eddig nem csinálta.
2010. júl. 20. 10:35
7/7 anonim válasza:
A babák ízlése egyik napról a másikra változik (sajnos és hála Istennek). :)
Nálunk egyik etetésről a másikra nem akarta elfogadni.
Egyébként van valami oka, hogy HA-s tápit kap? Van esetleg allergiás a családban, vagy ő tejérzékeny-gyanús? Mert ha nem, akkor próbálj ki egy sima tápit, és meglásd, azzal nem lesz gond. A HA-s tápiknak förtelem rossz az ízük. Pláne, amikor már hozzátáplálsz, megismernek a babák más ízeket, a gyümölcsök, zöldségek után pláne nem fog kelleni neki a pocsék keserű íze.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!