Kisfiam elutasítja a mellem, ha nincs tele. Ha fejem, akkor tudom annyira szaporítani, hogy eléág legyen neki?
ha tele van, akkor örömmel szívja. ha nincs, bemérged és tápszerrell kell pótolnom, mert nem eszik.
most elmúlt a vérzésem, ami miatt csökkent a tejem mennyisége, így reményem van rá, hogy tudom annyira szaporítani, hogy elég legyen neki.
de hiába raknám többször mellre, nem szívja, csak ha tele van. így marad a fejés.
szedek homeós bogyót és napi 4 l víz a minimum, + leves.
sokat pihenek, nem görcsölök a dolgon, mit tegyek még esetleg?
az is jó, hogy amit fejek, táp helyett tudom odaadni neki.
:-)
szerintetk visszaállhatunk még a csak szoptatásra?
Az a baj, hogy pótolod!! Azt nagyon nem szabad!
Ráadásul cumisüvgből sokkal könnyebben szívja, mint ciciből - megtanítottad a babának, hogy bizony a könnyebb végét is meg lehet fogni a dolgoknak. Csak akkor tudsz ezen a helyzeten segíteni, hogy akkor se kap mást, mint cicit, ha elutasítja azt. Ha éhes marad hát éhes marad, egy-két nap alatt nem hal éhen, hadd jöjjön rá, hogy a kajcsiért bizony dolgozni kell.
igen, egy hétig éhezett majdnem, aztán, mikor már éjjel nappal csak cirkusz volt és nem volt hajlandó szopni és üvöltött, mikor közelítettem a cichez, akkor már tényleg kellett tápszert adni.
közben megjött havim, rájöttem, miért volt elutasító, közben nem elég, hogy elutasította a mellem napokig, még kevesebb is volt a tejem a szükségleténél és hogy még egy lapáttal nagyobb legyen a gond még megugrott az étvágya i, mivel 3 hónapos... és 120 ml helyett 150-160-at eszik...
most eltelt egy hét, elmúlt a vérzésem és ha tele a cicm megint jó ízüen szopizik, de most nincs elég tejem benne és nehezen is termelődik,
minden szopi előtt ráteszem cicire, de ha kevés van, akkor vagy egyáltalán nem szívja vagy hamar bemérged. átlagban 50-60ml még le tudok szívni ilyenkor, ha 30ml-t kiszív. ha kiszív. ha nem, akkor természetesen 80ml jön le.
szóval ennek tudatában segítsetek. ha nem kap eleget enni, üvölt egész nap és annál jobban elutasít.
azt nem írtad, mennyi idős a kisbabád?
tápszerrel semmiképp ne pótold, az eddig csak minden szoptatásnak ártott... tedd cicire, amikor csak sír, szoptass igény szerint. ha úgy érzed, nem szívta ki rendesen, akkor a végén mindenképp fejd le, így pár nap alatt nőni fog a mennyiség. ügyesen csinálsz mindent, ez be fog válni, ne izgulj!!!
Ha nagyon picur még, akkor tényleg ne adj cumisüveget, mert cumizavar miatt nem tanulja meg, hogyan kell ügyesen "megdolgozni" a tejciért és hogy nem csak várni kell, hogy a szájába spricceljen...
Ha már nagyobb a babád és biztos vagy abban, hogy jól van mellre téve (az egész bimbóudvart bekapja), akkor a lefejt tejet a szoptatás után odaadhatod még pótlásnak, ha úgy érzed éhes maradt. De ekkor is min. 20-30 percig szoptass, hogy ha lehet, inkább ő dolgozzon meg érte) De ekkor is csak 1-es újszülött cumit használj, ami kifejezetten szoptatott babáknak való, mert azért is dolgozni kell, nem pedig gyorsan folyó cumit.
Nekem 6 hónapos babám van, csak szopik még, este szoktam reggel lefejt tejjel pótolni, de még ő is csak 1 lyukú cumisüvegből kapja.
a növekedési ugrás miatt is lehet türelmetlenebb, ezt 3 hónaposan mi is eljátszottuk és a könyvekben írtakkal ellentétben nem 2-3 napig, hanem 1-1,5 hétig tartott, mire megnőtt a tejem, de nem adtam fel. Akkor átmenetileg még bimbóvédőre is ráálltam, mert a gyakori szoptatástól fájt egy picit a cicim, és a fájdalom miatt nem indult be a tejleadó reflexem, tehát, hiába volt tejci, nem folyt szoptatás közben :(( most 6 hónapos, és minden OK, nem kell pótolni.
mérleggel méred, mennyit eszik? azt mondják, a baba kb. 30 ml-rel többet tud kiszopizni, mint amennyit mi le tudunk fejni...
szerintem ha csak 80 ml-ket tud szopizni, akkor se add fel, mert ez jó jel, van tejed, akkor azon lehet is növelni! de hidd el, ennek csak az igény szerinti szoptatás a titka!!! szopizzon akkor 1-1,5 vagy 2 óránként, mikor ébren van, sokszor kevesebb tejci is több, mint ha tápszert kapna. ne érts félre, azzal sincs semmi baj, de ha van tejci, akkor miért adnád fel?
azt figyeld még meg, nem a fogínye fáj-e már neki? nálunk 3,5 hónaposan beindult a fogzás is és mérgesen nézett rám, hogy "mit csinál a cicim, amit addig nem csinált, de most fáj neki". szóval a szopi elején még ügyesen dolgozott, aztán elkezdett rángatózni, vonaglani, dühös lett és nem azért, mert nem jött a tejci, hanem mert fájt a fogínye. ilyenkor büfiztettem, vártam egy picit amíg megnyugszik és megint cicit adtam, tehát több részletben szopizott.
3 hónapos koráog csak szoptattam, aztán egyik napról a másikra jöttek az események, nem adom fel, azt mondták, ha elmúlik a havi vérzésem, akkor visszaállhat a tej normális mennyiségre, és az íze is jobb lesz, amiért a babám elutasíthatja.
ezért bizakodom.
kérlek, értsétek meg, hogy igény szerint szoptattam és szoptatnám most is, de akadályba ütközöm, így most sokszor csak a fejés marad, mert még gondolom a babámnak is vissza kell állni a szopira.
de ezek szerint így nem tudok neki elég tejet termelni, ha csak fejek... de tényleg, nem szopik, csak üvölt még mindig sokszor, ha nincs tele a mellem... így nehéz.
Kedves kérdező! Én nagyon megértem a helyzetedet, mert én is így voltam. Üvöltő gyereket pedig nem kívánok senkinek!
Van még egy dolog, ami nagyon erősen csökkenti a tejtermelést. Az pedig a stressz, kimerültség, rágörcsölés, lelkiismeret furdalás. Nem tudom, hogy van-e segítséged. Ebben az esetben nagyon fontos lenn, hogy legyen. hogy csak magatokkal tudjál foglalkozni.
Ne törődj azokkal az emberekkel, akik azt próbálják elhitetni, hogy ártasz a babának, ha nem kizárólagosan szoptatsz. Ez egyáltalán nem igaz. Mondom ezt annak ellenére, hogy az anyatejben nagyon fontos anyagok vannak, amit a tápszer nem pótol. De a tápszer nem méreg, amitől irtózni kell. Pont arra teremtett, hogy pótolja a kieső mennyiséget.
Nem ér meg annyit az egész szoptatásmizéria, hogy emiatt kiborulj és a babának egy kiborult, sírós, rosszkedvű anyukája legyen, akit folyton bűntudat gyötör. Tápszeren is felnőnek a babák és legtöbbjének semmiféle károsodást nem okoz. Szeretet, kiegyensúlyozott anya nélkül viszont nagyon nehéz egészségesen felnőni. Mérlegeld, hogy melyik okoz nagyobb kárt.
Olyan is van, hogy valakinek egyszerűen kevés a teje. Semmiféle hókuszpókusszal nem növelhető, ha fél óránként szopiztat, akkor sem. Ne hagyd kérlek, hogy bűntudatot keltsenek benned! Nagyszerű anya vagy! Szerencsére a jó anya nem a szoptatáson múlik.
Szoptass, fejj, a maradék mennyiséget pedig talán célszerűbb pohárból adni a babának (esetleg kiskanállal), így kevésbé alakul ki cumizavar. Ha tápszer kell, akkor kell. Ne foglalkozz senkivel és semmivel! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!