2 és fél hónapos babám kutacsa be van nőve, lehet e baja?
Ha be lenne növe a kutacsa, akkor azt az orvos már régen észrevette volna és megtette volna a szükséges lépéseket, mert ez életveszélyes lenne.
Szóval vagy kitaláltad az egészet, vagy fogalmad sincs arról, hogy milyen a kutacsa!
Nem találtam ki.
0,5x0,5 cm. Ezt mondta a drága orvosunk aki még csak most diplomazik.
Olyan orvos nincs, aki még csak most diplomázik! LEgfeljebb valamilyen szakképzésen van, de az orvosi diplimája garantáltan megvan, különben em rendelhetne!
Másrészt ha nem bízol benne, akkor egyszerüen keress fel másikat és azzal nézesd meg a babádat!
Kedves utolsó, és voltatok vizsgálaton?
Volt valami baj belőle?
Hány hónaposan zárodot?
Szia! Először is nyugodj meg! Ha valami baj lenne, szóltak volna.
Egyrészt nekem kicsit soknak tűnik 2 hónap alatt a 6 cm növekedés. Koponya uh-on voltatok? Elvileg 6 hetesen vagy akörül kell menni. Ha voltatok és ott mindent rendben látnak akkor nagy baj nem lehet.
Ezen kivül ha 0,5x0,5 cm az akkor még nincs benőve. Az én fiamnak 6 hetesen 1x1cm volt. Teljes pánikot kaptam, és végül képzeld közel 10 hónaposan még mindig van neki egy pici. Elvileg 6-8 hónap körül, után már nem kóros ha bezárul. De mondom ha nektek 0,5x0,5cm akkor az még nyitva van.
Másrészt ha bezárul, vagy bezárulna. Akkor sem kell rögtön pánikot kapni. Sok eset van mikor hamarabb bezárul, bár 6 hónapnál előbb igen ritkán. Ha mégis akkor sincs feltétlen baj, hiszem a koponyavarratok mentém még tud nőni a fej. És tulajdonképpen ez a lényeg, hogy tudjon nőni!
Mert ugye 12-18 hónapos korban nagyrészt minden babának bezárul, de a fej ezután is tovább nő, a varratok mentén.
Mindezt onnan tudom, hogy anno pánikomban mi elmentünk egy neves professzorhoz. Dr. Bognár Lászlóhoz. Ő főleg Debrecenben, de alkalmankétn pesten is rendel. Elvileg a legjobb a szakmában. 4 hónaposan voltunk nála, mosolyogva hazaküldött, bár a vizsgálat sajnos igen borsos volt.
Ha nagyon izgulsz hozzá érdemes lehet elvinni, tapintásra is megérzi ha zárultak a varratok. Azesetben ha zárultak elküld koponya ct-re. Ha azon lát elváltozást, akkor lehet hogy műtétet javasol. Ez egyfajta korrekciós műtét amivel helyet csinálnak a további növekedéshez. Tulajdonképpen ezzel is teljes életet lehet élni.
Ezeket mind a vizsgálat előtt, alatt tudtam meg. Úgyhogy nyugi. Lehet hogy bajt jelez, korai csontosodást, de arra is van megoldás. Illetve az is lehet hogy ugyanúgy sokáig nyitva marad mint nálunk. Ha nem sajnálod a pénzt (úgy emlékszem 30e ft magánban) akkor annyit megér.
4-5 hónapos kora körül zárult, már amikor hazahoztuk, paráztatott a gyerekorvos, hogy nagyon pici, figyeljük majd, mert lehet műteni kell. Aztán hálisten semmi ilyesmire nem került sor, csak méregette szorgalmasan a fejkörfogatát.
5éves, makk egészséges gyerek azóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!