Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az Alex lánynév adható Magyaro...

Az Alex lánynév adható Magyarországon született csecsemőnek? (Külföldről tetszett meg ez a név. )

Figyelt kérdés

2019. nov. 25. 14:37
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon unisex nevet nem lehet adni. De szerintem csak idő kérdése.

Mondjuk érdekes, hogy ők döntik el férfi vagy női név lesz. De sokszor béna döntést hoznak.

Andrea, Luca pl. olaszoknál kizárólag férfi név és eléggé gyakori.

Úgy tudom már többször kérvényezték ezeket a neveket és mindig elutasítják.

Amit tehetsz, hogy külföldön anyakönyvezik vagyis ott születik.

2019. nov. 25. 14:56
 12/28 A kérdező kommentje:
10. : Családi okok miatt ragaszkodom a névhez.
2019. nov. 25. 14:59
 13/28 anonim ***** válasza:
97%
Érdekes. Elobb azt irod, kulfoldrol tetszett meg, aztan meg azt, higy csaladi okok miatt ragaszkodaz hozza. Az anyakönyvben szerepelőjén Alexa vagy Alexandra, te meg hívd Alexnek. De ne lepődj meg, ha mindenki azt hiszi, fiú,
2019. nov. 25. 15:03
 14/28 A kérdező kommentje:
Igen külföldről tetszett meg, mert az unokatestvérem külföldön született és Alexnak hívják. Így lehetséges egyszerre hogy "külföldről" tetszett meg és hogy családi okok miatt.
2019. nov. 25. 15:06
 15/28 anonim ***** válasza:
97%
Aha. Akkor nyilván tudod, hogy hol született. Oda mész te is szülni és meg van oldva a probléma.
2019. nov. 25. 15:10
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Te ha a fejeden pörögsz és annyira akarod akkor sem adhatod ebben az országban ezt a nevet lánynak, maximum a kutyádnak. Egyrészt már az nagyon gáz, hogy valaki majmolása miatt ilyen fontos neked másrészt ne értetlenkedj már; itt nem lehet ezt adni, kész pont. Vagy külföldi férj kell vagy külföldön szülni.
2019. nov. 25. 15:17
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Biztos nem Alexandra? Nekem is van külföldi Alex és Lexie ismerősöm, de azok Alexandra néven vannak anyakönyvezve.

Alexa szerintem szép és nemzetközi.

2019. nov. 25. 15:23
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az Alex az inkább fiúnév, szal én nem szúrnék ki vele, ha van Alexa, Alexandra nevünk is. Amik tökre bájosak. Én pl magyarként haragudnék a szüleimre, ha lány lennék, és a gyönyörű, kecses Alexa helyett az Alex nevet adnák. Add az Alexandra/Alexa nevet, és azt becézd Alexnek. Ilyen egyszerű. De egyébként én azért az Alex becézés miatt is haragudnék lányként. Az Alexa sokkal kecsesebb, az a nőnek való, nem egy "Alex". Alex fiúnak tökéletes, lánynak meg túl kemény, nőietlen. Mintha pl Márta helyett azt akarnád a lányodnak adni, hogy Márt. Vagy Márton, de mindegy, szal nem lehet ilyet na. Lánynak lányos nevet adjunk; én speciel örülök , hogy nincsenek unisex nevek Magyarországon. Még arra gondolok, hogy itt olvastam, hogy valakinek van Jácint nevű lány, és Jácint nevű fiú ismerőse is. De mondjuk a Jácint az lehet hogy igazából Jácinta , csak Jácintként könnyebb megszólítani, pl nekem általánosban volt egy tanárom, Mariann néni, és egyszercsak láttam leírva a teljes nevét; és akkor láttam, hogy ő valójában Marianna, de gondolom, hogy a Marianna nénit kicsit kacifántosabb, nyakatekertebb kimondani, és akkor a Mariann-t egyszerűbb. Bár ott könnyebb, mert egyébéknt a Mariann, meg a Marianna is lánynév, és mind a kettő szép.
2019. nov. 25. 15:30
 19/28 anonim ***** válasza:
*szép,kedves, nőies.
2019. nov. 25. 15:31
 20/28 anonim ***** válasza:
85%
ne szivasd már a gyerekedet, hogy fiú nevet adsz neki, ennyi erővel lehetne János is :)
2019. nov. 25. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!