Mit lehet tenni egy ilyen helyzetben? Normális reakció volt ez a másik szülők részéről? Én reagálom túl?
Tegnap délután vacsorázni voltunk egy étteremben. Elég gyermek barát hely nagyon szeretjük, egy hatalmas gyereksarok van kialakitva teli játékokkal. A másfél éves gyermekem is ott játszott, volt több kisebb- nagyobb gyerek is. (2-8 évesekig) a szülők vagy ott álltak még a gyerek játszott vagy a közelben ültek. Az történt, hogy az én kislányom kedvesen először nézegette ki hogy játszik, majd próbált ő is bekapcsolódni. De, na és itt jön a csattanó. Volt két kb 3-4 éves fiú akiknek konkrétan nem volt szimpi a lányom, mert merte érinteni egy kockával vagy a kezével azt a játékot amivel ők játszottak. Szerencsére nem lett baja de nem sokon múlott. Egy kisebb fiú (kb 4 éves) egy dobütővel a lányom szemét kis híján ki is szúrta. Elkezdett az arca majd konkrétan a szeme felé csapkodni. Rászóltam hogy légyszíves ne bántsd és kb ő volt ezért megsértődve. A szülők nem szóltak semmit, ami engem mélységesen megdöbbentett. A csapkodós anyja, aki ezt végig nézte akkor motyogott valamit amikor harmadszor kértem már hogy ne hadonásszon a lányom szeme előtt. Utána el is jöttünk mert Csengének ez nem esett jól. Soha ilyen korábban nem történt, járunk közösségbe máshol ilyet nem tapasztaltam. Tudom hogy egy fiú más meg értem én hogy gyerek, de az anyja nem tud rászólni?
Őszintén más volt már így? Egy ilyen helyzetben hogy kell reagálni, vagy mit lehet tenni? Nem vagyok paramami, apuka is látta a jelenetet és hasonló a véleménye neki is. Csak érdekel, higy ezeket a helyzeteket hogy lehet kezelni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nehéz eset ám ez. Nekem most kb. minden korosztályból van gyerekem.
Amit először mondanék, jól reagáltad le, mást nem tudtál volna tenni, ez így tökéletes. Az szomorú, hogy a másik anya nem szólt, hisz így lehet terelgetni a gyereket. Máskülönben hogyan is tanulja meg?
Viszont! Ami sokszor engem "zavar", ha ilyen pici gyereket az ovi korosztály közelébe engednek. Vagyi, engedik azt, hogy a kicsi majdnem megérintse a másik építmémyét pl. Én a kicsit sosem engedem ily módon a közelükbe, hisz nyilván ő még nem tud a 4 évesekkel játszani, mivel ő a romboló korszakában van, az ovis pedig az alkotó korszakában. Ne értelmezze félre a nagy sem, hogy a kicsi most mit is akar csinálni. Én elhozom arréb. az más, ha már így alakul akkor az ovisomra rászólok, hogy nem szabad bántani, ez egyértelmű. Csak tudod kismillió olyan helyzet van, amikor az anyukák a pici törékeny kicsijüket beengedik az ovisok közé, akik onnantól kezdve mást sem hallanak, csak, hogy vigyázz, nem szabad, óvatosan. Bele lehet ebbe is unni ám. Játszani persze lehet egymás mellett, de én a te helyedben mutattam volna egy kockát a kicsimnek, és elterelődik a nagyobból a figyelme. Játszóra már épp ezért nem szeretek járni, mert sok anyuka a kicsijével úgy van, hogy ők a világ közepe, és ahogy megjelennek, mindenkinek rájuk kell vigyázni (pl, szaladgál a hinta előtt, nyilván szidom az enyém, hogy vigyázz, meg ne üsd. De fordított esetben én a kicsimet nem engedem arra szaladgálni, ahol útban van másnak, arréb is lehet futni) Remélem érted mit akarok ezzel mondani.
Nem jó 1,5 évest a 4 évesek közelébe engedni játék közben. Ez ugyanolyan, hogy a 15 éves kamaszok közé sem engedem a 11 évesemet.
Ettől független jól reagáltad le, lesz még sok ilyen helyzeted ahol Pistike ok nélkül bántja Piroskát és anyuka meg közben telefont nyomkod, vagy viháncol a barátnőivel. sulira ez csak rosszabb lesz....
Utolsóval egyet értek.
Egyébként nem akarlak megbántani, de nagyon látszik, hogy a kislány a te egyetlen tündibündi, kishercegnőd és körülötte forog a világ.
Köszönöm a válaszokat! Nem voltunk még ilyen helyzetben azért érdeklődtem. Én a lányomat természetesen nem rögtön bedobtam a nagyok közé, jatszottunk mással, de nézte a többi gyereket, ők hogy játszanak. Ez a mozzanat 2mpig tartott, hogy hozzá ért utána el is ment onnan. És a fiú ahogy vmelyik hozzá szóló fogalmazott mint egy bomba mindenfele ment és mikor odaért ahol a lányom volt ránézett felkapta ezt az ütőt és hadonászott. Én teljesen megértem hogy félti a játékot, de akkor éppen senki se akarta elvenni azt, plusz a szülő minimális nevelést tanúsíthatott volna ugy vélem ebben a helyzetben. Én ekkor el is hívtam a lányom onnan. Majd a fiú ismét arra jött és újra kezdte ez a hadonászást.
Persze nem egy korosztály én ezt értem, de rá szólni lehetett volna. Én mind a saját gyerekemre is rá szóltam hogy gyere onnan jatszunk ezzel, ő el jött is, mind a masik fiúra kedvesen hogy ne bantsd őt légyszíves.
Csak mivel nem akartam gáznak tűnni azért kérdeztem meg, hogy ilyenkor mit szoktak csinálni.
Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!