Mit játszotok 1 évesetekkel? Mi a kedvenc játéka? Mi a kedvenc mondókátok? Honnan lehet el lesni 1-2 mondókát?
Nekünk ez (volt) a kedvencünk:
Fújja a szél a fákat
Letöri az ágat
Reccccs.
Az első mondatnál a kezem a magasban(mintha tényleg fújná)
majd a következő mondatnál fokozatosan jön a kezem a csípőmig(mintha a faág meghajolna)
A reccsnél pedig leguggoltam a kezem pedig letettem a földre.
Egy idő után már te mondod és a baba mutogatja:)
...és még ez:
Szia!
Kisfiam 2 hete múlt 1 éves, nagyon szeret "futni" az apjával:-) Fogja mindkét kezét és tempóznak előre, csak úgy kapkodja a kis lábait, szinte alig éri a földet:-D Jókat nevetünk mi is rajta és Ő is kacag ilyenkor:-)
Egyébként még nem jár egyedül, csak kézen fogva. Nagyon félős baba, leginkább nem köti le semmi, a nyakamban lógna egész nap.... Meg elkezdődött a hisztis korszak... Csak úgy sikít, ha nem veszem fel abban a pillanatban, ahogy Ő csimpaszkodik a lábamba, vagy lefejtem a kezét, mert valamiért nem tudom felvenni, na akkor földhöz vágja magát és ordít. Nagyon anyás. Ha 5 percig nem vagyok a látótérben már sírni kezd. Tegnap a játszótéren egy kislány sikított, úgy megijedt tőle, hogy 10 percen keresztül sírt és szorította a nyakamat:-) Érzékeny kisfiú...
Egyébként a csip-csip-csókát nagyon szereti, a végén Ő is csinálja a hess-hess-t:-) Meg a tapsi-tapsi-mamának... szereti, Ő is tapsol. A játszótéren főként figyeli a többi gyereket, ahogy játszanak és megy utánuk, de a játékok még nem igazán érdeklik. A kavicsokat Ő is szereti megfogdosni, rakosgatni. Virágot szeret szedni a fűből:-) Meg minden ami elüt a környezettől felszedegeti:-)
Van egy járássegítője, tud vele gyorsan menni, de nem igazán szereti, csak a kezünket fogva járni. Egy nagyobbacska traktort szeret tologatni a lakásba. A műanyag edényekre megkeresi a tetejüket és azokat rakja össze. Meg a műanyag flakonok kupakját veszi le aztán rakja vissza. Ezeket szereti.
És a tiéd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!