Szokott kaparászni a kezével a babátok? (6+ hós babákra gondolok főleg)
Az enyém nagyon sokszor kaparászik. Főleg altatás közben. Ő rajtam alszik el majd beteszem a kiságyba. Ilyenkor mindent kaparászik. Engem, magát, a haját ha megtalálja. De napközben is csinálja, mintha integetne, de legtöbbször nem integet (bár tudja kérésre, de ez inkább egy berögzött mozdulat.)
Ami még fura nekem, hogy feláll (9,5 hónapos) ès csapkodja az asztalt, meg néha mintha simogatná.
Első babám. Azért kérdezem hogy ez a kaparászás meg a többi normális vagy valami idegrendszeri dolog lehet?
Teljesen normális. Az 1 éves fiam is kaparászik. Főleg a matracot vagy a falat szokta. Ő is altatáskor. Csapkodni a kanapét meg az asztalt szereti.
Ne láss rémeket!
Kaparászni nem, de asztalt meg mindent ver, azt imádja. Simogatja is.
9.5 hós
Köszönöm a sok választ! Ez megnyugtató😅
Nem idegesít csak már olyan régóta megvan ez a mozdulat, azt hittem idővel elhagyja majd. Eleinte mondjuk (5,5 honaposan) forgatta a csuklóját, és ugyanígy nyitogatta a tenyerét mintha egy egész zenekart vezényelt volna. Ezek nagy részét kb 1-1,5 hónapja elhagyta csak ez integető mozdulat maradt meg (kinyitja, majd összezárja a tenyerét) és ha ez valami matériát ér (matrac, fal, bármi) akkor meg nyilván olyan mintha kaparászik velük.
Tudom, hogy sok furcsaságot csinálnak a babák amik a legtöbbször idővel elmúlnak. Biztos ez is el fog majd :) csak kiváncsi voltam. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!