Komfort szopirol, hogy szoktatnátok le egy 8 hónapos babát?
Én konkrétan sehogy sem szoktatnám le, de ha mindenáron le akarod róla szoktatni, akkor úgy, ahogy írták előttem, hogy töltse meg anyuka tartalommal a baba napjait és csak "alkalmakkor" engedje.
Egyébként engem meglepett, hogy a válaszadók egy az egyben valamiféle "rossz szokásnak" tartják a komfortszoptatást. Azért a mostani felvilágosult nézetek azt vallják és tapasztalják, hogy a szoptatás nem csupán etetés, hanem a gyermek korai kötődését, későbbi érzelmi stabilitását határozza meg. Ezek azon dolgok egyike, amiből nem tudod túladagolni a gyerekedet. Mellesleg ez az időszak sem tart örökké, az én lányom (és sok ismerősé is) magától hagyta abba a szopást, nem sokkal 1 éves kora után, én soha nem erőltettem, ő pedig soha nem követelte. Nem gondolom, hogy egy 8 hónapos "felfedező" korban levő baba egész nap rajtad lógna. Kis türelem, csökkenni fog a cici után az érdeklődés :D
Meg mondjuk most jött ki az új irányelv az Eü Közlönyben, ott is az igèny szerinti szoptatást preferálják.
Ettől még a 8 hónapost èn se tennèm nappsl 10 percenként cicire, ezért kérdeztem a részleteket.
Ahhoz képest le lettem 0-ra kb pontozva...
A lábyom 7-7 étkezés mellett is szopizik.
Nem, nem komfortzszopizik.
Nem vagyok szoptatásnáci, nem én akarom, hogy szopizzon, de elvenni nem akarom, mivel tudom / sokat olvastam:/ a szoptatás élettani hatásairól, kötődésről, még ebben a korban is.
Mindezt úgy, hogy ő nem tapadós, inádja az embereket, pörgést.( és a legnagyobb forgatagkor is jelzi, hogy kell neki)
10-15 percet egyébként maximum növekedés ugráskor és alvás előtt ( nem alváshoz) szopizott újszülött kora óta.
Komfortszopi max fogzáskor betegségkor szokott lenni
A szoptatás nem egyenlő az etetéssel
Ki az a "pixi" vagy ki?
Na álljunk le ezzel a kötődéses storyval... Komolyan mondom,hogy 200 lesz a vérnyomásom ha ezt olvasom... Tápszeres a gyerekem,akit imádok és aki sír ha kilépek a szobából és mástól nem fogadja el a kaját!!! És tudom,hogy az anyatej a legjobb a gyereknek éppen ezért sirtam is rengeteget!!! Mert selejtnek éreztem magam,hogy nem tudom szoptatni... pont az ilyen dumák miatt... Szóval megtennétek,hogy nem papoltok a szoptatásról???? Mert aki nem fogyatékos is tudja,hogy fontos meg blabla... Csak létezil olyan,hogy valakinek valamiért NEM megy!!! Viszont ezzel komoly lelki fálydalmat okoztok olyan anyukáknak akik nem tudnak szoptatni...
Hálásan köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!