Sokszor nehezemre esik folyton beszélni a babához. Nem tudom, mit mondjak neki. Más is van ezzel így?
Nem kell állandóan beszélni hozzá. Neked nem esik jól néha csak úgy csendben elleni? A babák sem igénylik azt, hogy nonstop beszéljen hozzá valaki. Ha unatkozik és nem élvezi a csendet, úgyis sírással fogják jelezni.
Én csak akkor beszéltem hozzá, ha valami új dolog történt, nem mondtam el minden nap neki, hogy na most anya delporszívózik, kiviszi a szemetet, elmegy teregetni, stb.
Egyik nap elmondtam neki, hogy mit csinálok teregetés közben, másik nap beszéltem hozzá mikor főztem, kinn megnéztük egyik nap a fákat, másik nap a madarakat. A babáknak sem jó, ha túl sok információ és inger éri egy nap alatt. Néha hagyd, hogy csak úgy nézelődjön magában. Aztán majd csodálkozol, hogy miért kell még 3 évesen is szórakoztatni a gyereket és miért nem játszik el magában. Azért mert kiskorában nonstop szórakoztattad, és nem tanulta meg egyedül lekötni magát.
Ne értsétek félre, de akinek ezzel gondja van sose tartott kutyát vagy macskát igaz? :D
Gyerek előtt a kutyáknak mondtam a magamét, most csatlakozott hozzájuk a baba, de azért nem kell folyamatosan beszélni vele se, nyugi :)
7-es! Nem volt olyan kérdés, hogy te melyiket csinálnàd szívesebben. Sőt olyan válasz sem volt, hogy valaki a kutyájának énekelne.
Szóval köszi, de totál haszontalan volt a megjegyzésed. Ráadásul még gúnyosnak is érzem, nem tűnsz nagy állatbarátnak. Erre meg szerintem szintén nem kíváncsi senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!