Gyermekkori Botulizmus Ismertek olyat aki adott mézet csecsemőnek? Lett bármi baja? Hallottatok csecsemőkori megbetegedésről Magyaroszágon a méztől?
Szögezzük le, a botulizmus igen ritka
Hőkezelés után pedig elpusztul..
Viszont csecsemőnek cukrozott vagy mézes vizet adni ???
Hihetetlen
A kórházakban valóban csinálnak ilyet a csecsemősök, de nem is havatalosan ( ahogy nem hivatalosan hintőporozzák a köldökcsonkot is sok helyen)
De én azt gondoltam minden anyuka tudja, hogy a szoptatást mennyire hátráltatja az ilyen, plusz mennyire káros.
A csapból is folyik, hogy ameddig tudjuk, kerüljük a hozzáadott cukor/ édesítő-méz-nyírfacukor ..stb adását.
Lányom 17 hónaposan direktbe nem, egyébként evett már mézet..( belenyúlt a mézbe..)
Terhesen is mézzel iszom a kávémat.. a lányomat pedig még szoptatom.
A babádnak rád van szüksége.
Ha valóban kevés a tejed, akkor tápszer nem vénykötelws, még a rossmannban vagy dmben is kapható
A kisfiam is kapott cukros vizet a szülészeten. Folyadékra volt szüksége, és a vércukra is alacsonyabb volt a kelleténél, de szopni még nem tudott eleget.Egy cseppet se bántam, hogy nem infúziót kötöttek be neki, hanem cukros vízzel itatták.
Túlélte, pont olyan ügyesen szopott utána, mint előtte, és ezt a jó szokását két és fél éves koráig megtartotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!